2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Whitney Houston: nem találja a visszautat a csúcsra

Whitney Houston történetének (eddigi) végéhez közeledve arról számolunk be, hogyan próbált az egykor ünnepelt sztárénekesnő visszakapaszkodni a csúcsra.
2009. október 9. péntek 09:15 - HírExtra
Ki gondolta volna, hogy az egykor őrülten imádott Whitney Houston egyszer még azt is kénytelen lesz megérni, hogy rajongói is elfordulnak tőle? Hosszú, ám annál szomorúbb út vezetett idáig…

Mint azt már felelevenítettük, a ragyogó hangú dívának sohasem volt szerencséje a férfiakkal, ám egyik sem tett benne annyi kárt, mint Bobby Brown. A férfi, akinek mindössze tizenkilenc évesen fogadott örök hűséget, rendszeresen bántalmazta, féltékeny volt a sikereire, ráadásul még a kemény drogokra is sikeresen rászoktatta.

Miután nyilvánvalóvá vált, hogy kapcsolatuk majd’ mindent lerombolt Whitney körül, amit gyermekkora felépített, az énekesnő többször egymás után megpróbált új életet kezdeni. Ám mind világosabbá vált, hogy sohasem lesz már képes olyan magasságokba szökni, amelyekben egykoron megfordult.

Ez nem is csoda: nevén kívül jóformán semmi sem maradt a Több mint testőr című film ünnepelt sztárjából: hangja összetört, külseje leginkább ijesztővé vált.

Ennek ellenére még mindig mutatott érzelmeket „megrontója” irányába: 2004-ben kezdte Bobby Brown forgatni valóságshow-ját, melyben persze Whitney is nagy szerepet játszott, és itt gyakran, legnehezebb pillanatait láthatták a nézők – írja a Bors.

A külső megfigyelő számára egyszerűen hihetetlen, de Whitney csak 2006-ra jutott el odáig, hogy végleg szakítson azzal az emberrel, aki (kis túlzással, hiszen azért csak azt lehet elrontani, aki hagyja) tönkretette a karrierjét.

Az elhúzódó válási procedúra még egy lapáttal rátett Whitney zuhanására: csak egy évvel később zárult le, a bíróság pedig lányuk, Bobbi Kristina közös felügyelete mellett döntött. Bobby Brown később megtámadta a döntést és el akarta venni a gyereket Whitney-től.

„Bobby jó esélyekkel indult a kizárólagos felügyeletért, hiszen Whitney nagyon rossz állapotban volt akkoriban és könnyedén alkalmatlannak találhatták volna a gyermeknevelésre. Éppen ezért vonult elvonó kúrára akkor” - mesélte akkoriban az énekesnő egy közeli ismerőse.

Whitney azonban elhatározta, hogy visszavarázsolja régi életét: visszaszerezte gyermekét, kibékült a családjával, sikerült megszabadulnia a drogoktól, és még új lemezét is felvette.

Ezen azonban már messze nem a régi Whitney Houston köszönt vissza. Az „I look to you” című lemezen egy összetört hangú énekesnő hallatszott, nem az egykoron szinte istennőként számon tartott popdíva.

Szörnyű volt látni az élő szereplését. Nem tud már énekelni, zihál. Elkeserítő, sírni támad kedvem, ha látom és hallom. Nem kellett volna visszatérnie, jobb lett volna, ha a régi Whitney Houston marad meg az emlékezetünkben – mondta róla ekkor Whitney egyik rajongója.

Az énekesnő az album kiadása után arra is vállalkozott, hogy hét év után először, a sajtó nyilvánossága előtt beszéljen arról a földi pokolról, amit megjárt: „Hetekig pizsamában voltam, ki sem szálltam az ágyból. Nem mondom, hogy ma már nem kívánom az anyagot. Napról, napra csinálom végig és imádkozom. Ennek ellenére nem bánok semmit! Mindez kellett ahhoz, hogy azzá váljak, aki ma vagyok” – vallott könnyek között a negyvenhat éves Whitney, akinek sokak szerint nem a kokain, hanem egyetlen szerelme, Bobby Brown jelentette az igazi drogot…

Vége!
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását