2024. október 6. - Brúnó, Renáta

Tarlós hamar lelépett az egyeztetésről

Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője és Endrédy István, a KDNP frakcióvezető-helyettese háromnegyed óra elteltével távozott a hétfői fővárosi ötpárti megbeszélésről, amelyet Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester hívott össze az önkormányzat működőképességének biztosítása érdekében.
2009. október 19. hétfő 12:55 - HírExtra
Az egyeztetést Demszky Gábor azt követően hívta össze, hogy a szocialisták, akikkel a liberálisok már 15 éve irányítják a várost, kiléptek a koalícióból. A főpolgármester az MTI-nek korábban azt mondta, kisebbségből konszenzusos fővárosi vezetésre készül. A liberális politikus úgy fogalmazott: az új működési modellben mindenkit partnernek tekint, és mindenkinek a véleménye fontos lesz.

Az egyeztetésen megjelent Tarlós István (Fidesz) és Endrédy István (KDNP) mellett Steiner Pál (MSZP) és John Emese (SZDSZ) fővárosi frakcióvezető, valamint az MDF képviselőcsoportját vezető, ám független Hock Zoltán.

Tarlós István és Endrédy István háromnegyed óra elteltével távozott az egyeztetésről. Tarlós István közölte: az MSZP és az SZDSZ tovább folytatja az egyeztetést, ő pedig 13 órakor sajtótájékoztatót tart.

Percekkel Tarlós és Endrédy távozása után elhagyta az ülés helyszínét Hock Zoltán is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását