2024. október 6. - Brúnó, Renáta

Kósa: 20 év alatt sehová nem jutottunk

Hazugságban, az 56-os forradalom tagadásában született a Kádár-rendszer, és hazugságban született a demokráciánk, hiszen bölcsőjét az MSZMP ringatta 1989-ben, ennek következtében nem jutottunk előrébb az elmúlt húsz évben - mondta Kósa Lajos (Fidesz), Debrecen polgármestere a városban tartott október 23-i megemlékezésen pénteken.
2009. október 23. péntek 14:11 - HírExtra
A Fidesz alelnöke úgy fogalmazott: "hazugsággal nem lehet demokráciát csinálni, márpedig ma Magyarországon az alapértékek eltorzítása, az igazság kimondhatóságának megkérdőjelezése folyik."

Rámutatott: az igazság kimondása legyen a követendő út, mégpedig annak minden részletét kibontva. Egy apró i-betű hiánya is számít, hiszen nélküle az igazságból gazság lesz - mondta.

A politikus párhuzamot állított az 1956-os híres rádióbeszéd - "hazudtunk reggel, hazudtunk este, hazudtunk minden hullámhosszon" - és az őszödi beszéd között, amelyet az elmúlt húsz év legfontosabb beszédének nevezett. Legfontosabbnak azért, mert bizonyságot nyert, hogy nem tudtunk előrébb jutni.

Magyarország mai problémái között említette, hogy nem áll ki a kormány a nemzeti kisebbségek azon jogaiért, amely az Európai Unió más népeit megilleti, de még szomorúbbnak nevezte, hogy ezt és más vérlázító ügyeket sem követ elemi erejű társadalmi felháborodás.

Kósa Lajos szerint mindenki érzi, hogy a magyar demokrácia ezen az úton, a hazugság és közömbösség útján nem mehet tovább. Az 56-os forradalom igazi örökségének útján kell elindulni, azonban "az erdőből kivezető út legalább olyan hosszú lesz, mint az oda bevezető, feltéve ha nem tévedünk el."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását