2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

Tomcat: "Az igazi baj, hogy az ország tele van begyöpösödött hülyékkel"

Polgár „Tomcat” Tamás ezeregy rendőrségi ügy gyanúsítottja és elindítója, mégis csak egyetlen egyszer marasztalták el. Ezen ügyekről és „nemzeti liberális” nézeteiről kérdeztük az ismert bloggert.
2009. október 22. csütörtök 15:50 - Pásztor Balázs

Ha már a nemzeti összefogásnál tartunk: tart még a Kuruc.infoval vívott háborúd?

A Kuruc.infoval perben állok. Maga az oldal egy nagyon érdekes jelenség, mert egy nagyon jó kezdeményezésnek indult, de most már a nemzet számára is kártékonnyá vált. Főszerkesztője, Molnár Balázs szent-őrültként volt kezelve, mert radikálisok radikálisa akart lenni, és az is lett - értelemszerűen elég szélsőséges emberke. Őt már több sajtóterméktől kirúgták úgymond a szókimondása miatt. Ezeket elnéztük neki, mert a 2006-os helyzetben ilyen emberekre nagyon is szükség volt. Egy háborúban mindig a legveszettebb katonákat küldik előre, de békeidőben nem feltétlenül jó, ha ilyen emberek szabadlábon vannak.

Az a probléma, hogy a Kuruc.info az évek során annyira megnőtt, hogy zsarolási potenciát szerzett magának, és ezt ki is használta a nemzeti oldallal szemben is. Molnár egyszemélyes erkölcscsőszként próbál ítéletet mondani a nemzet fölött, és aki neki nem tetszik, azokat lejáratja. Nem csak én voltam így: Dósa István, a magyar gárda volt főkapitánya a Kuruc.info szerint pénzt lopott a gárdától, Toroczkai és Budaházy nevében kiadott hamis közleményeket, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője pedig állítólag III/III-as ügynök volt - amik mind nem igazak. Nem egészen komplett a Kuruc.info, teljesen önjáró, még úgy is, hogy Molnár mellett Novák Előd, a Jobbik sajtófőnöke a másik főszerkesztő.

Visszatérve a Bombagyárra: ha jól olvastam, nemrég a rendőrség is megpróbált utánanézni a honlapnak, méghozzá elég érdekes módszerekkel...

Igen, valóban behívták Blogint, vagyis Sípos Zoltánt. Nem árulták el, hogy miért vagy milyen ügyben, de faggatni kezdték arról, hogy a Bombagyár miként működik, kik vannak regisztrálva, ők hogy tudnak hozzáférni az adatbázishoz, és a többi. Ez egy teljesen törvénytelen eljárás, hisz a törvény előírja, hogy az első dolog, amit a kihallgatottal közölni kell, hogy milyen ügyben, és hogy miért hallgatják meg. Ez nem az első törvényszegő eset, volt már arra is példa, hogy egy rendőralezredes egy fax útján próbálta letiltatni a régi blogomat. Ezek nem csak minket érnek el, hanem bárkit, aki a nemzeti oldal életében komolyabban részt vesz - pedig mi bűncselekményeket nem követtünk el, csak a szólásszabadság alkotmányos jogával próbálunk élni.

Neked egyébként is sokszor meggyűlt a bajod a rendőrséggel, a bíróság viszont rendszerint felment. Mi állhat a háttérben?

Elég sok ügyem zárult már le, és még annál is több van folyamatban. A rendőrség a 2006-os tévéostrom óta rendszeresen zaklatja azokat, akiket ők veszélyesnek ítélnek. Közéjük tartozom én is, pedig nem dobáltam soha követ, nem gyújtottam fel semmit Molotov-koktéllal: egész egyszerűen csak leírtam a véleményemet. De ha tüntetés van, és kimegyek az utcára, a rendőrség jön utánam. 2007-ben pedig törvénytelen titkosszolgálati megfigyelés alá vontak, aminek szintén törvénytelen lecsukás lett a vége.

De ugyanezen év október 26-án történt egy hídlezárásos tüntetés (Erzsébet-híd - a szerk.), amit a Kuruc.info szervezett. Engem akkor a Lánchíd járdájáról előállítottak a rendőrök - épp a többi újságíróval együtt fotóztam - és elvittek azzal az indokkal, hogy akadályoztam a forgalmat, mivel állítólag felmásztam a Lánchídra. Ez ügyben a bíróság felmentett, majd idén szeptemberben 500.000 forint kártérítésre kötelezte a bíróság a BRFK-t. Rengeteg hasonló ügyem vár még ítéletre.

Annyit viszont nem árt tudni, hogy a több tucat előállításból, és a két előzetes letartóztatásból mindössze egyetlen ügyben marasztaltak el, aminek semmi köze nem volt semmilyen tüntetéshez - önvédelmi ügy volt. Egy cigánygyerek meg akart késelni, én meg rálőttem gázpisztollyal, amivel a bíróság értelmezése szerint túlléptem az önvédelem lehetséges határát, és garázdaság vétkével pénzbüntetést kaptam. De ezért az esetért nem vagyok hajlandó magam szégyellni, hisz más is így tett volna, ha van nála gázpisztoly.

Ha jól tudom ezeket a sajtó se kommunikálja teljesen kiegyensúlyozottan...

Gál J. Zoltán államtitkár a televízió előtt azt közölte, hogy autófeltörés és benzinlopás közben engem tetten értek, pedig csak a Bombagyárral mentünk ki forgatni - most folyik éppen a per. Nagyon sokszor van úgy - például ebben az esetben is -, hogy ha valami ilyesmi történik velem, akkor az újságírók keresik lehetőséget, hogy úgy tálalhassák a tényeket, hogy azt sugallják: bűncselekményt követtem el, majd nem tudósítanak arról, hogy felmentettek, vagy olyan kontextusba helyezik az eseményeket, ami nem a valós helyzetet tükrözi.

Vagy ott volt a Hősök terei eset, ahol a tüntetőket heccelő indexes újságírókat kissé megruházták. A Népszabadság ezt úgy adta elő, hogy „Polgár Tamás társai” megrugdosták az indexes újságírókat, noha közöm nem volt az egészhez, én is mint újságíró voltam kinn. Rengeteg ilyen van. Most például egy feltörekvő újságíró próbált befeketíteni a blogján, majd mikor ezt nem olvasták elegen, kitalálta, hogy megverettem egy lépcsőházban - a rendőrség aztán tisztázta, hogy ennek a fele se igaz.

A sajtó azonnal ugrik arra, ha ellenem valamilyen eljárást kezdenek, de soha nem keres meg, hogy informálódjon az én szemszögemből az eset körülményeiről. Akiről folyamatosan azt állítják, hogy rossz ember, mert ezt halljuk a médiában, az nem mindig az. Van ez az Ismerős Arcok dalszöveg, nagyon találó: „Mennyit ér, ki nem tud, csak tudni vél?”

Készítettél már nagy sikerű játékokat, van egy pólóboltod, hódolsz az internetes művészetnek és rendszeresen megdöbbented a társadalmat. Mi lesz a következő lépésed?

2004 óta blogolok, de rövidesen szeretném abbahagyni ezt a tevékenységet - ezt be is jelentettem a Bombagyáron. Úgy vélem, hogy amit én bloggerként csináltam és elértem, annál többet nem lehet blogból kihozni Magyarországon - nincs már hová fejleszteni ezt a dolgot. Sokak szerint csak egy destruktív jelenség voltam, de nem hiszem, hogy ez igaz lenne. Nagyon sokan vannak akik utálnak, de büszke vagyok, mert azt látom hogy olyan emberek fröcsögnek rám, akik a legaljához tartoznak, és olyan emberek lapogatják meg a hátam, akikre felnézek.

Hogy ezután pontosan mi lesz, arról nem szeretnék sok mindent elárulni, de vannak terveim. Krisna meghatározza majd, hogy mit csináljak - ahogy eddig is meghatározta azt. Mindig lesz olyan, aki nem tudja megkülönböztetni a rendet a rendetlenségtől - ez egy ilyen korszak. Ebben a világban az egyetlen amit az ember tehet, hogy szembefordul a rendetlenséggel, akkor is, ha nem kap érte köszönetet.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását