2024. szeptember 29. - Mihály

A Fidesz egy húszéves egyezséget rúgott fel?

Az MSZP szekszárdi szervezete szerint koholt vádak alapján, szabálytalanul és húszéves politikai megállapodást felrúgva mentette fel a helyi Fidesz-frakció a pénzügyi bizottság ellenzéki, szocialista elnökét a közgyűlés csütörtöki ülésén.A Fidesz egy h
2009. október 30. péntek 22:40 - HírExtra
Harangozó Tamás szerint nem indokolta semmi a felmentést, ami a közgyűlés szervezeti és működési szabályzatával ellentétesen, nyilvános ülésen történt. Lehetőséget sem adtak az érintettnek arra, hogy nyilatkozzon: kér-e zárt tárgyalást - mondta.

A közgyűlés többségi Fidesz-frakciója csütörtökön arra hivatkozva mentette fel Tóthi Jánost (MSZP), hogy többször valótlan adatokat közölt a város pénzügyi helyzetéről, a többi között azt, hogy "milliárdos lyuk" van a város költségvetésében. A menesztett elnök a vádat visszautasította.

A szavazás előtt a szocialista frakció távozott az ülésről. Horváth István (Fidesz) polgármester jelezte: továbbra is az MSZP képviselőcsoportja jelölheti a bizottság elnökét.

Harangozó Tamás közlése szerint az MSZP-frakció pénteken újra Tóthi jelölése mellett döntött, aki azonban a történtek után nem vállalta azt. Hozzátette: november 6-ig tesznek javaslatot az elnök személyére.

A megyei MSZP-elnök minősíthetetlen hangneműnek nevezte a felmentéshez hozzászóló Tóth Csaba Attila (Szekszárdi Védegylet) szavait, aki az MSZP-frakciót a "strici kormány futtatottjainak" nevezte.

A szocialista politikus megjegyezte: a polgármester nem vonta meg a szót a képviselőtől, és nem szólította fel bocsánatkérésre. (Horváth István a felszólalás közben azt mondta Tóth Csaba Attilának, hogy olyan kifejezéseket használjon, amelyek mindenki számára elfogadhatók.)

Horváth István az MTI megkeresésére azt mondta: a bizottsági elnökök kinevezése nyílt ülésen zajlik, így felmentésük is történhet nyilvánosan. A politikai megállapodás felrúgásáról szólva megjegyezte: most is az MSZP-nél van a jelölés joga, a megállapodást azonban éppen az MSZP szegte meg azzal, hogy a 2002-es és 2006-os ciklusban a Fidesz által jelölt külső bizottsági tagot nem fogadta el.

A vitatott képviselői hozzászólás kapcsán kijelentette: Tóth Csaba Attila a Fidesztől független képviselő, akit kétszer rendre utasított.

"Engem nem bántott meg, szólítsák fel szocialista képviselők Tóth Csaba Attilát, hogy kérjen tőlük bocsánatot" - mondta Szekszárd polgármestere.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását