2024. szeptember 20. - Friderika

Megvan miért nem tudják a férfiak szabályozni a merevedésüket

Akadnak férfiak, akik képesek sikerrel befolyásolni szexuális gerjedelmüket úgy fizikailag, mint mentálisan, de e szerencsés keveseken kívül természetesen olyanok is léteznek, akik számára ez teljességgel elképzelhetetlen. A Brit-Kolumbiai Egyetem kutatói egy nemrég közzétett tanulmányukban kiderítették, mi erre a magyarázat.
2009. november 1. vasárnap 08:48 - HírExtra
A tanulmány arra a - talán nem meglepő – következtetésre jutott, hogy a szexuális készenlétüket irányítani képes férfiak megegyeznek azokkal, akik más érzelmeiket is uralni tudják. A kutatás során 16 jelenetet vetítettek le a résztvevőknek, véletlenszerű sorrendben, amelyek közül 8 vicces és nyolc erotikus tartalmú bejátszás szerepelt. A kísérlet során megfigyelt alanyoktól pedig azt kérték, hogy legyenek úrrá az egyes jelenetek kiváltotta érzéseiken.

A jeleneteket követően pedig értékelték, mennyire kerültek az egyes jelenetek hatása alá, illetve megmérték az esetlegesen kialakult erekciók mértékét is. A kutatók azttalálták, hogy a résztvevők nagy átlaga képes volt a szexuális gerjedelem fiziológiai jeleit befolyásolni. Az is kiderült, hogy a könnyen izgalomba hozható férfiak viszont sokkal kevésbé voltak képesek befolyásolni a szexuális reakcióikat.

A szexuális ingerekkel szemben ellenálló résztvevők ugyanakkor más tartalmú ingerekkel szemben is képesek voltak megingathatatlannak mutatkozni. A kutatás meglepetés adattal is szolgált. Egyeseknél a szexuális gerjedelem korlátozására tett igyekezet éppen ellenkező hatást ért el, azaz, ezek a résztvevők sokkal inkább izgalomba jöttek a kísérlet során, amikor megpróbálták uralni érzelmeiket és ösztöneiket.
Forrás: Medipress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

novaklaszlo56
2009. november 1. 09:47
Már pedig, ha tetszik, ha nem, az önuralom elemi elvárás a keresztény kultúrkörben (is), mely önuralom fogyatékosságainak rendkívül kemény (büntető)jogi konzekvenciái vannak - megjegyzem, nagyon helyesen! Ha most azzal jönnek, hogy az önuralom genetikailag előprogramozott, és nem fejleszthető, akkor menten csődöt mond az önuralmam!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását