2024. szeptember 28. - Vencel

Fidesz: százmilliót "tettek el" az ügyvédi irodák

A Fidesz számításai szerint körülbelül 100 millió forintot "tett el" a fővárosi János kórházzal kötött szerződése nyomán a Bárándy és Társai Ügyvédi Iroda, valamint a Csiha Judit és Társai Ügyvédi Iroda.
2009. november 25. szerda 13:44 - HírExtra
Pesti Imre, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, ez az összeg - havi bontásban - 10-15 rezidensnek "az európai módon történő" fizetését biztosította volna.

A fideszes politikus úgy fogalmazott: ezek alapján egyértelmű, hogy ahol a szocialista politikusok jelen vannak, ott "lenyúlás, alkalmatlanság és hazudozás" érhető tetten. Elfogadhatatlan, hogy üzleti ügyek prédájává váljon az egészségügy - tette hozzá Pesti Imre, aki szerint szocialistákhoz köthető cégek "garázdálkodnak" az egészségügyben.

A részletekről szólva kifejtette, a János kórháznak öt jogi tanácsadó céggel, jogi irodával megkötött szerződése mellé került az újabb két szerződés: az egyik a Bárándy és Társai Ügyvédi Irodával, a másik pedig a Csiha Judit és Társai Ügyvédi Irodával. "A szocialista politikusok az egészségügyet sem kímélik, az egészségügyből is forrásokat vonnak ki" - mondta.

Az új típusú influenzavírussal, a H1N1-gyel kapcsolatban az ellenzéki szakpolitikus úgy vélekedett: a kormányzat a járványt is "lenyúlásra" használja. Ahogyan korábban többször, Pesti Imre szerdán is felhívta a figyelmet arra, hogy az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet a gyógyszer-nagykereskedő cégeknél ötször-hatszor drágábban árulja a gyógyszert, vásárolja meg, miközben extraprofitra tesz szert.

Megdöbbentő az is - folytatta -, hogy az állam is drágábban vásárolja az oltóanyagot a gyártó cégtől, az Omninvesttől, mint a többi nagykereskedő. Ráadásul az állam évente több százmillió forinttal támogatja ezt a céget - tette hozzá Pesti Imre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását