2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

Havazás: beálltak az autópályák

Még mindig több kilométeren torlódnak a gépkocsik Herceghalomnál az M1-es autópályán és az M0-s autóúton - közölte vasárnap, éjfél után két órával az MTI-vel Palády Ferenc, az Útinform ügyeletese.
2009. december 20. vasárnap 08:55 - HírExtra
Akik az M1-es autópályán haladnak Budapest felé, azok Herceghalom után már csak lépésben közlekednek vagy állnak. Az M1-en 4-5 kilométeres, az M0-on 3 kilométeres a kocsisor. Néhány órával ezelőtt összesen 12 kilométeren állt a forgalom. A torlódást az okozza, hogy a kamionok nem tudnak felmenni az M0-s emelkedőin, és keresztbeállnak az autóúton.

A rendőrség úgy próbálja megoldani a helyzetet, hogy kettéválasztja a kocsisort: az M1-en visszatorlódó személyautókat Budapest felé terelik, a kamionokat pedig hagyják az M0-ra menni, mivel a kamionstop miatt Budapestre nem jöhetnek be. Ettől remélhetőleg hajnalra rendeződik a helyzet.

Az Útinform szerint a torlódás csak lassan szűnik, ezért a személyautósok számára javasolja, hogy az első adandó alkalommal, a legközelebbi csomópontban térjenek át az 1-es főútra, ott gyorsabban lehet haladni.

Palády Ferenc szerint a Balatontól nyugatra már nem esik a hó, a tótól az ország keleti határáig viszont esik vagy szállingózik. A főutak havasak, de ez nem okoz fennakadást a közlekedésben. Az Útinform ügyeletese felhívta a figyelmet arra, hogy erősödik a szél, s hajnalban hófúvások is lehetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását