2024. szeptember 28. - Vencel

H1N1: újabb beteg hunyt el

Elhunyt egy H1N1 vírussal fertőzött beteg a Váci Jávorszky Ödön Kórházban kedden - közölte az MTI-vel a kórház főigazgatója.
2010. január 12. kedd 12:45 - HírExtra
A 39 éves nő, akit lélegeztetőgépre kapcsolva ápoltak - a H1N1 vírusfertőzés szövődményeként fellépő tüdőgyulladásban hunyt el - mondta el Erős András.
Hozzátette: a beteg nem volt beoltva az új influenza ellen.

A főigazgató tájékoztatása szerint ez az első, bizonyítottan H1N1-es fertőzéssel összefüggő haláleset intézményükben, ahol egy negyvenágyas influenzaosztályt alakítottak ki a fertőzöttek fogadására. Az intenzív osztályon egy időben nyolc súlyos beteget tudnak kezelni, de szükség esetén ez a szám növelhető.

A váci kórházban jelenleg két olyan beteg fekszik, akiknél már kimutatták a H1N1 jelenlétét, míg négy másik kezeltnél folyamatban vannak a vizsgálatok. A kórházban az új influenza kezeléséhez szükséges minden eszköz rendelkezésre áll, így lélegeztetőgépből is van elegendő - közölte a főigazgató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását