2024. május 13. - Szervác, Imola

Sószobát alakítottak ki egy bölcsődében

Az elmúlt hónapokban jelentősen bővült Zugló bölcsődehálózata, az intézmények hatvan kisgyermekkel többet tudnak fogadni; a pénteken húsz hellyel gyarapodott Ilosvay téri intézményben egy sószobát is kialakítottak - adta hírül a település önkormányzata az MTI Önkormányzati Sajtószolgálat (ÖS) honlapján.
2010. január 15. péntek 18:30 - HírExtra
Weinek Leonárd polgármester a megnyitón elmondta, hogy a korábbi bölcsőde átalakítására és felújítására 24 millió forintot fordított a XIV. kerületi önkormányzat. A gyerekek az európai uniós elvárásoknak megfelelő új bútorokkal, játékokkal berendezett csoportszobákban kezdhetik meg közösségi életüket.

Akadálymentessé tették a bölcsőde bejáratát, és biztonságos burkolattal fedték be az intézmény teraszát is.

A kerületben itt alakítottak ki elsőként sószobát, hogy a hideg időben megóvják a gyerekeket a légúti megbetegedésektől.

Szeptemberben a Tihanyi téri és Tipegő utcai bölcsődéket alakította át a zuglói önkormányzat, úgy hogy mindegyikbe húsz-húsz gyermekkel több járhat; ezekre a beruházásokra 30 millió forintot fizetett a kerület.

Oláh Nóra, az önkormányzat kommunikációs irodájának a vezetője az MTI-vel azt közölte, a kerület az újabb helyek kialakításával megpróbál lépést tartani az egyre növekvő igényekkel. Elmondta, hogy Zugló évről évre vonzóbb a fiatal házasok körében, évente csaknem ezer gyermek születik a városrészben, ennek is köszönhetően mind többen szeretnék igénybe venni a bölcsődei ellátást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását