2024. október 18. - Lukács

Megafilm Munkácsyról

Megkezdődtek a világhírű magyar festőről, Munkácsy Mihályról szóló, európai koprodukcióban megvalósuló játékfilm előkészületei.
2010. május 6. csütörtök 20:18 - HírExtra
A Magyarországon, Ausztriában, Franciaországban és az Egyesült Államokban játszódó film alapjául Dallos Sándor a festőről szóló két regénye szolgál.

"A téma nagyon komoly, csak úgy érdemes nekilátni, hogy nagy hatású mű készüljön, ami nem képzelhető el másként, mint nemzetközi koprodukcióban" - hangsúlyozta Káel Csaba. A forgatókönyv megírásának feladta Fonyódi Tiboré, neki kell a regény romantikus, szenvedélyes szövegét ma is érvényessé formálni.

A tervek szerint a mintegy 12 millió eurós költségvetésű alkotást jövőre forgatják, és 2012-ben kerülhet a hazai és nemzetközi közönség elé."A főszereplő nevét nem tudom, még nem tartunk ott. Szerintem korai volt nyilvánosságra hozni a hírt, ilyenkor több ellendrukkert, mint támogatót szerez az ember" - fogalmazott a rendező, hozzátéve: egy biztos, nem életrajzi film lesz, Munkácsy sorsában főként a szerelmi szál érdekli.

"Ugyanakkor vannak hívószavak, izgalmas kérdések, amelyekre megpróbálunk választ találni. Például: ki az a festő, akinek még életében (és a mai napig) a legdrágábban kelnek el a festményei, akit az Amerikai Egyesült Államok elnöke is fogadott, aki a teljes ismeretlenségből néhány hónap alatt az egyik legkedveltebb művész lett Párizsban? És ki az, aki örökös lobogásával, ihletettségével, életenergiájával, tehetségével, minden akadályt legyőzve meghódította az egész világot, lányok, asszonyok, grófnők szívét? " - sorolta a rendező.

A produkció sajtóügynökségének közleménye Dér Tamás producert idézve rámutat: "európai társadalmi körkép lesz ez a film, példát mutatva arra, hogyan talál utat a tehetség sok európai városon keresztül a párizsi kulturális és társadalmi elit köreihez".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását