2024. május 17. - Paszkál

Árvíz: éjjel sem állnak le a védekezési munkákkal Borsodban

A Borsod megyei Szendrőben mintegy háromszázan erősítik a gátakat, ahol egy négyszáz méteres részen már a töltésmagasításon átcsapott a folyó. A homokzsákokat csak messziről, a közútról tudják behordani az érintett területre, emiatt sokat kell gyalogolni a töltéskoronán, és az átázott felület nehezen járható.
2010. június 2. szerda 23:19 - HírExtra
Készenléti rendőrök, önkéntesek, egy református középiskola diákjai, tűzoltók, vízügyesek segítenek a munkában. Szaniszló János, a település polgármestere az MTI-nek azt mondta: a 400 méteres szakaszból 120 méternyi részen már visszaszorították az áradatot, és reményeik szerint éjszaka sikerül a többi részen is megfékezni.

Edelényben 600-an vesznek részt a védekezési munkálatokban, az éjszaka folyamán harmadolják a létszámot, azaz kétharmaduk dolgozik majd, az egyharmadnyi csapat pedig pihen, hogy biztosítsák a folyamatos szolgálatot. A gátakat, a bordás megtámasztásokat és a homokzsákos töltésmagasítást is folyamatosan figyelik, ellenőrzik.

A folyó láthatóan árad, egyre magasabb a vízállás a mederben. A polgármester arról is beszámolt, hogy bár a töltések a két héttel ezelőtti áradáskor átáztak, a jelenlegi árvíznél is kitartanak és megvédik a várost.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását