2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

"Visszaállítjuk a pedagógusok társadalmi megbecsülését!!"

A pedagógusok társadalmi megbecsülésének visszaállítására tett ígéretet Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár a közelgő pedagógusnap alkalmából a fővárosban rendezett ünnepségen csütörtökön. A kereszténydemokrata politikus, akinek oktatási államtitkárként ez volt az első nyilvános szereplése, arról is beszélt, hogy újradefiniálják a közoktatási intézmények társadalomban betöltött szerepét.
2010. június 3. csütörtök 16:40 - HírExtra
Az iskolát, a közoktatási intézményeket értékteremtő, kultúraközvetítő, nevelő intézménynek tekintik, nem olyan szolgáltató intézménynek, amely mindenáron kedveskedni akar "az ügyfeleinek" és eleget tenni elvárásaiknak - mondta.

Mint kifejtette: a jó iskola első számú kulcsszereplője és feltétele a kiválóan képzett, megbecsült, testileg-lelkileg jól karbantartott pedagógus. Az oktatási államtitkár köszöntőjében kiemelte: "a pedagógusok kezében van a jövő, aki arra vállalkozik, hogy nevel, tanít, az jövőt épít". Az a hivatás, amelyet a pedagógusok végeznek gyötrelmesen szép és nehéz - fűzte hozzá Hoffmann Rózsa, aki gyémántcsiszoláshoz hasonlította a pedagógusok munkáját. Tevékenységüket ugyanakkor ma nem mindig kíséri a társadalom megbecsülése - jegyezte meg.

Az oktatási államtitkár azt mondta, azt folytatja új beosztásában, amit eddig is tett, mindent elkövet azért, hogy Magyarországon a pedagógusok emelt fővel járhassanak és kihúzott derékkal válaszolhassák: "tanár, tanító, óvodapedagógus vagyok". Azt ígérte, azon lesz, hogy a társadalmi megbecsültséget visszaadhassák a pedagógusoknak.

A kereszténydemokrata politikus azt mondta, miközben az iskolában kitüntetett szerepet kap a tanítás, a pedagógus minden tettével, gesztusával nevel. Ez a nevelőszerep azonban az elmúlt nyolc évben nagyon elhalványult - mondta, hozzátéve: ma nem a legjobb a pedagógusok közérzete. Ennek legfőbb oka, hogy úgy érzik, sok eszközt kivettek a kezükből. Hoffmann Rózsa ezeknek a visszaadását ígérte, hogy a pedagógus teljes tudásával "hitellel tudja közvetíteni" a gyermekek felé, mi a jó és a rossz.

Az államtitkár az ünnepségen elismerően szólt azokról, akik a napokban és jelen pillanatban az ország több mint ötszáz településén a természet erőivel folytatták és folytatják a küzdelmet, és mindent megtesznek azért, hogy a gyermekek eljussanak az óvodákba, iskolákba.

Az ünnepségen az idei pedagógusnapi díjakat Brassói Sándor, a szaktárca közoktatási főosztályvezető-helyettese adta át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2010. június 3. 18:51
Minél kevesebb ünnepi frázist és minél több hétköznapi tettet!
Kitől idéztem? Nem árulom el.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását