2024. május 18. - Erik, Alexandra

Napi egy tojás nem okoz cukorbajt

Napi egy tojás vélhetően nem növeli a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát - állapították meg tanulmányukban a Harvard Egyetem kutatói.
2010. június 17. csütörtök 13:35 - HírExtra
Mintegy 4 ezer ember bevonásával zajlott a vizsgálat, amelyben nem találtak összefüggést a tojás rendszeres, szinte napi fogyasztása és a felnőttkori diabétesz között.

Amint a szerzők az American Journal of Clinical Nutrition című szakfolyóirat (www.ajcn.org) legfrissebb számában írták, bár a tojás jelentős koleszterinforrás, sok igen fontos tápanyagot - vitaminokat, fehérjéket és nyomelemeket - is tartalmaz.

A Luc Djousse által vezetett vizsgálatban részt vevő férfiak és nők (összesen 3898 fő) mindannyian legalább 65 évesek voltak. A követés átlagosan 11 éve alatt 313 embernél fejlődött ki 2-es típusú cukorbetegség, amely szoros kapcsolatban áll a túlsúllyal, a rossz étrenddel és a kevés testmozgással.

Djousse és munkatársai elemzésükben nem találtak összefüggést a vizsgálatba bevont emberek tojásfogyasztása és a 2-es típusú diabétesz kialakulásának nagyobb kockázata között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását