2024. április 29. - Péter

Új divat: Kutyák, mint kiegészítők?!

Ruhánk kiegészítőjeként viselünk fülbevalót, kalapot, piercinget, vagy egy vagány táskát. Miért ne dobhatnánk fel az öltözetünket kutyánkkal? Bajor Imre, Dolly, és Voksán Virág válaszolt.
2010. július 11. vasárnap 16:25 - Tamási Ágnes Anna
Mennyi ideje van meg, és milyen fajta kutyád van?

Voksán Virág: Lassan most már négy éve van meg a kutyusom, egy bolognese fajta, és Raffynak hívják.

Bajor Imre: Már egészen gyermekkorom óta van kutyám. Nem is tudok olyan fajtát mondani, ami ne lett volna eddig. A német dogtól a bernáthegyiig, a spánieltől kezdve a bologneseig minden féle ebem volt már. Most jelen pillanatban két kutyám van: az egyik kutya egy fehér bolognese. Rá most már nagyon kell vigyázni, hiszen tizenöt éves múlott, és már nagyon benne van az öreg korban. Az új kedvencünk pedig egy brüsszeli griffon, ami egy elég ritka, játékos, kedves szellemű kutyus.

Dolly:. Van egy kuvasz- és kaukázusi keverék kutyusom, és egy németjuhászom. Az egyikük tizenöt, a másik pedig négy éves.

Van olyan hely, ahová nem viszed Magaddal?

V. V.:
Csak olyan helyre nem viszem magammal, ahol nem tudnám felügyelet alá helyezni, például edzésre nem cipelem magammal. Viszont ha ebédelni megyek, vagy bevásárlóközpontba akkor természetesen jön velem, mert nagyon társas lény.

B. I.: Gyakorlatilag minden helyre viszem magammal, csak olyan helyre nem ahová nem lehet vinni.

D.: Ritkán viszem őket magammal, hiszen van egy kis kertjük, ahol tökéletesen megvannak. Ha viszont úgy van, hogy mégis jönnek velem, akkor az erős napsütésnek kitett helyeket kerülni szoktam.

Átlagosnak tartod a kutyádat?


V. V.: Dehogy! Ez olyan, mintha valakitől azt kérdeznék, átlagosnak tartja-e a gyerekét! Egyáltalán nem találom mindennapinak. Minden elfogultság nélkül mondom, hogy fajtáján belül is kiemelkedően szép kutyus.

B.I.: Nem. Ők olyan elképesztő szeretetben vannak tartva és nevelve, hogy ezt már átlagon felülinek lehet nevezni. Az sem mindennapi például, hogy velünk alszanak.

D.: Szerintem teljesen átlagosak.

Miben különbözik a többiektől?

V. V.: A bologneseknek általában a szeme alatt nagyon csúnya megfolyások szoktak lenni, mert ennek a fajtának a könnycsatornája genetikailag befelé fordul. Ez a lilás-barna színű könny meg szokta festeni a szemük alatti szőrt, és eléggé látszik, főleg, ha elhanyagolják szegény állatot. Én már akkor úgy választottam ki az alomból Raffyt, hogy figyeltem arra, hogy melyik a legpofisabb, legszebb, és legélénkebb, és melyiknek nincs elszíneződés a szeme alatt. Raffy volt az, amelyik a legjobban tetszett. Nagyon szabályos a buksija is, ezen kívül a szőre hófehér, és nem göndör, mint a legtöbbnek, hanem inkább hullámos.

B. I.: Állandóan velünk vannak, ebből kifolyólag mindent értenek, átveszik a szokásainkat, és tulajdonságainkat. De úgy gondolom, hogy minden a szeretetről szól, és nem kérdőjelezem meg azt sem, hogy a kutyák sokszor jobb emberek, mint mi magunk.

Mi a véleményed azokról, akik kiegészítőként hordják a kutyákat?

V.V.: Elítélem, hiszen aki kiegészítőként hordja a kutyát, nem az állat érdekeit figyeli. Ezt egy önző viselkedési formának tartom. Sajnos az ilyenekkel nem lehet mit csinálni. Ezek általában olyan személyek, akik a helyzetüket szeretnék kifejezni ezzel, és egy tipikus kiskutyás-ideált mutatnak a külvilágnak, mert úgy gondolják, hogy ez a trendi.

B.I.: Hallottam már többször, hogy a lakáshoz választottak kutyát. Őszintén szólva idétlennek tartom ezt az egészet. Mindenki csak úgy tartson állatokat, ha felelősséggel foglalkozik is vele!

D.: Én kiegészítőként inkább egy különleges táskát, vagy fülbevalót viselek. Nem is értem, hogy ez miért lett ekkora divat!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását