2024. május 18. - Erik, Alexandra

Iszapömlés: Devecserben segít a Kisalföldi Volán

Devecserben van a Kisalföld Volán húsz autóbusza, amelyek szükség esetén segítenek a vörösiszap által fenyegetett város lakosságának evakuálásában – közölte a társaság személyszállítási igazgatója.
2010. október 11. hétfő 10:06 - HírExtra
A járművek előző este érkeztek a Veszprém megyei kisvárosba; a kitelepítés ügyében a katasztrófavédelem illetékes, így a társaság nem tudja, hogy a buszok meddig esnek ki a forgalomból – mondta Mihályka Imre, hozzátéve, hogy tartalékkeretükből küldtek járműveket, így reggel a megszokott számú, kilencven busz indult útjára Győrben.

Közlése szerint az utazók legfeljebb annyit éreztek a változásból, hogy a csuklós buszok helyett esetleg "szóló" járműre szálltak fel, amelyen így nagyobb volt a zsúfoltság, "de ebben a vészhelyzetben ennyi tolerancia elvárható". Szűts György megyei katasztrófavédelmi igazgató az MTI érdeklődésére hétfő reggel annyit közölt: a húsz busz készenlétben áll, de azt nem tudják, meddig kell kivonni azokat a forgalomból.

A vasárnap kitelepített kolontári lakosok hétfő este tudhatják meg, hogy mikor térhetnek vissza otthonaikba - közölte a veszprémi település polgármestere vasárnap este, az ajkai sportcsarnokban elszállásolt emberek részvételével tartott lakossági fórumon.

Tili Károly azt mondta, hogy hétfő estig elkészül a települést védő gát, amely egy esetleges újbóli vörösiszap-lavinától mentené meg a települést. A védelmi bizottság a munkálatok előrehaladásának ismeretében dönt arról, hogy a falut elhagyó 715 ember mikor térhet vissza üresen hagyott otthonaiba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását