2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Elő kell venni a téli gumikat!

A rendőrség azt javasolja az autósoknak, hogy az állandósuló alacsony éjszakai és hajnali fagypontközeli hőmérséklet miatt a nyári abroncsokat cseréljék, cseréltessék át téli gumikra a gépkocsikon.
2010. október 16. szombat 11:23 - HírExtra
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlése szerint a gumicsere mellett az őszi hónapoktól nagyobb figyelmet kell fordítani a járművek megfelelő kivilágítására, a tompított fényszóró használatára.

A rendőrség szombat reggeli tájékoztatása szerint a közutakon előző nap 42 közúti közlekedési baleset történt, ebből kettő halálos áldozatot is követelt, továbbá tíz súlyos, és harminc könnyű sérülés történt.

Az ORFK arra is felhívta a figyelmet, hogy a hétvégén számos helyen folynak közúti munkálatok szerte az országban, ezért azt javasolják: az autósok figyeljék az erre felhívó táblákat és jelzéseket.

A rendőrség fokozott óvatosságra int az M0-áson, amelynek egy szakaszán folyamatosan építik a harmadik sávot, így ott terelésekre és sebességkorlátozásra kell számítani. Hasonló korlátozások vannak érvényben a hétvégén az M3-as és az M5-ös autópályán is.
Az útra kelőknek a rendőrség azt javasolja, lehetőleg még elindulás előtt, vagy akár már az úton, tájékozódjanak a tervezett útvonal forgalmi helyzetéről. Tájékoztatást lehet kérni az Útinform telefonos utastájékoztatóján a 06/1-336-24-00-es számon, vagy az Állami Autópálya Kezelő Zrt. 06-40/40-50-60-as telefonján.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását