2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Befuccsolt a bicikli projekt

Miután az ajánlatkérő Parking Szervező, Fejlesztő és Tanácsadó Kft. a projekt felgyorsítására tett kísérlete nem sikerült, nem hirdetett eredményt a 75 (plusz 10 százalék) kerékpár dokkoló tervezésére kiírt nyílt közbeszerzésre, de a Parking Kft szerint ez nem veszélyezteti a beruházást.
2010. október 27. szerda 22:40 - HírExtra
"Mindössze a projektet érintő egyik eljárás lett eredménytelen. A fővárosi szakcég valóban nem hirdetett eredményt a budapesti automata kerékpárkölcsönző rendszer tervezői közbeszerzési eljárásán, de ez nem veszélyezteti sem a projektet, sem a határidőket, sem a 900 millió forintos Európai Uniós támogatást" - közölte a Kft. az MTI-vel.

Az MTI májusi híre szerint a rendszer a belső városrészekben 70-80 dokkoló állomással és összesen 1.000-1.100 kerékpárral indulna. Szeptember közepén az ajánlatkérő közölte a névválasztási pályázat eredményét is: BuBi lesz a budapesti automata kerékpárkölcsönző neve.

A közbeszerzésre négy ajánlat érkezett. Az ajánlattevők a következők voltak: UVATERV Zrt., Közlekedés Unió Konzorcium, Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft., illetve a SPEOS-COWI Magyarország Konzorcium.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását