2024. április 29. - Péter

Siófok megoldja

Siófok önkormányzata azt ígéri, hogy a bölcsőde váratlanul bejelentett felújításának idejére megoldják a kicsik elhelyezését, nem hagyják magukra a problémával a szülőket.
2010. november 9. kedd 16:27 - HírExtra
A város hivatalos honlapján - siofok.hu - kedden az önkormányzat tudatta, hogy a bölcsőde jövő hétfőn zár be, csütörtökön és pénteken szükség esetén még fogadják a gyerekeket. Azt írták, a szülők többsége már felvette a kapcsolatot a hivatallal azért, hogy minden kisgyermek ellátásáról valamilyen formában gondoskodni tudjanak.

A városvezetés értetlenül figyeli ugyanakkor annak a néhány szülőnek a megnyilvánulásait, akik annak ellenére tiltakoznak, hogy gyermekük elhelyezése már megoldódott - olvasható a közleményben, amelyben hangsúlyozzák: az önkormányzat továbbra is minden segítséget megad a szülőknek, de "visszautasít minden olyan hangulatkeltést, amely nem a gyerekekről szól, hanem ezen kérdéskörön túlmenő célokat szolgál".

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a város képviselő-testülete az ellátás szüneteltetéséről született döntést a bölcsőde felújítása, bővítése, a zsúfoltság megszüntetése érdekében hozta meg. Egyeztettek a város óvodáival, és ennek megfelelően azokat a gyerekeket, akik elérik a két és fél éves korhatárt, azonnal átveszik. Január végéig 58, április végéig pedig további 20 kisgyermek ellátása oldódik meg ily módon.

Mint arról a Somogyi Hírlapot szemlézve az MTI korábban beszámolt, a szülőkkel a múlt héten közölték, hat napot kapnak arra, hogy gondoskodjanak gyermekük további elhelyezéséről, mert átmeneti időre - április végéig - bezárják a bölcsődét, ahol 93 kisgyermekről gondoskodnak.

A lap információja szerint azért volt szükség a rapid döntésre, mert a kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárás csak mostanra fejeződött be, a 70 milliós állami támogatással megvalósuló, 250 millió forintba kerülő korszerűsítést pedig április végéig be kell fejezni.

A szülők közül sokan háborogtak, petíciót írtak az önkormányzatnak, hétfőn este pedig csendes demonstrációt tartottak a bölcsőde előtt a szerintük törvénytelen eljárás miatt. A szülők levelet írtak a miniszterelnöknek, az állampolgári jogok biztosának, a belügyi tárca államtitkárainak és egy példányt a megyei gyámhivatalhoz is eljuttattak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását