2024. április 28. - Valéria

Újabb emelésekre számíthatunk

Várhatóan az ivóvíz, a csatorna és a szemétszállítás díjának emeléséről, valamint a BKV megállóiban a dohányzás megtiltásáról dönt egyebek mellett a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.
2010. december 15. szerda 07:03 - HírExtra
Tarlós István főpolgármester bejelenti azt is, hogy Óbuda jelenlegi jegyzőjét, Sárádi Kálmánnét javasolja Budapest új főjegyzőjének, aki a hivatalából már távozott Tiba Zsoltot váltaná a poszton. Sárádi Kálmánné korábban már dolgozott együtt Tarlós Istvánnal, amikor a politikus a III. kerület polgármestere volt.

A meghívóban szereplő napirendi tervezet szerint a képviselők várhatóan megtiltják a dohányzást a
BKV-járművek megállóiban. A testület korábban a játszótereken és azok közvetlen közelében, valamint az aluljárókban tiltotta meg a dohányzást.

A tilalom megszegését a közterület-felügyelők 50 ezer forintig terjedő pénzbírsággal büntethetnék a javaslat szerint. A rendelkezés várhatóan jövő januárban vagy februárban lépne hatályba.

Az előterjesztések között szerepel Horváth Csaba szocialista frakcióvezető indítványa is, aki a bajba jutott budapesti lakáshitelesek megsegítésére új támogatási formát vezetne be. Javaslata az idén és jövőre összesen tízmilliárd forintot biztosítana a célra. A politikus az ez évi 2,5 milliárd forintot a hétéves fejlesztési terv céltartalékából fedezné, míg a jövő évre szükséges 7,5 milliárd forintos forrás bemutatását Tarlós István főpolgármestertől kéri.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását