2024. május 18. - Erik, Alexandra

MSZP: újabb pofátlan kifizetések

Az MSZP szerint Orbán Viktor és a Fidesz ismételten bebizonyította, hogy a közbiztonság megerősítésének jelszavával leginkább saját barátaikat és udvari gárdájukat kívánják támogatni, mivel a kormány e heti döntése értelmében a Terrorelhárítási Központ újabb 1,4 milliárd forintot kap a költségvetés általános tartalékából.
2010. december 17. péntek 13:40 - HírExtra
Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselő pénteki közleményében úgy fogalmazott: ez az igazi pofátlanság.

Felhívta a figyelmet: mindeközben nincs elegendő pénz a jövő évi költségvetésben arra, hogy a rendőrök, a büntetés-végrehajtási dolgozók, a katasztrófavédelmi szervek és titkosszolgálatok munkatársainak juttatásait az idei szinten tartsák, a cafeteria megnyirbálása és a személyi jövedelemadó-változások pedig összességében akár tízszázalékos jövedelemcsökkenést is okozhatnak.

"Orbán Viktor szerint a rend és közbiztonság a legfontosabb nemzeti ügy. Ha a legfontosabb nemzeti ügy letéteményeseivel így bánnak, mire számíthatnak mások?!" - tette fel a kérdést az ellenzéki képviselő.

A Magyar Közlöny csütörtökön megjelent számában olvasható az a kormányhatározat, amely szerint a kabinet 19,2 milliárd forintot csoportosít át a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium számára az idei költségvetés általános tartalékából.

A Nemzetgazdasági Minisztérium fejezeten belül az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal kap 4,2 milliárd forintot, amiből 800 milliót dologi kiadásokra, 3,4 milliárd forintot pedig beruházásra fordíthat.

A Belügyminisztérium a tartalékból kapott forrásból a Terrorelhárítási Központot, a büntetés-végrehajtást, a rendőrséget és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot finanszírozhatja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását