2024. május 18. - Erik, Alexandra

Magyarok a Berlinálén

Nagypál Orsolya és Mundruczó Kornél legújabb filmtervét is meghívták a 61. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale koprodukciós fórumára, a Co-Production Marketre.
2011. január 17. hétfő 12:01 - HírExtra
A nemzetközi filmszakma egyik legfontosabb koprodukciós eseményén mintegy félezer producer vesz részt, hogy a fejlesztési szakaszban lévő filmtervek javát az elsők között ismerhesse meg. A szervezők 352 pályázatból választották ki a 24 filmtervet, amelyek között van Nagypál Orsolya és Mundruczó Kornél legújabb projektje - tájékoztatta a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-t.

Az idei Berlinalét február 10. és 20. között rendezik meg, a magyar filmtervek bemutatása a koprodukciós fórumon február 13. és 15. között lesz.

A London Film Schoolban végzett Nagypál Orsolya első játékfilmtervével kapott meghívást a berlini fórumra. A Balatoni tengeralattjáró című projekt a nyolcvanas évekbe repít vissza.

"Kelet- és nyugatnémetek találkozása a Balaton partján egy 11 éves magyar srác szemszögéből. NDK-nudisták, kánikula és családi viszályok egy foszladozó rendszerben, ahol a mindennapi abszurditás már normálisnak számít" - írták a sztoriról. A moziterv producere Pusztai Ferenc (KMH Film), aki korábban többek között a Friss levegő, A nyomozó és a Pál Adrienn című filmet is jegyezte.

A Berlinale Co-Production Market másik magyar meghívottja A repülő ember című filmterv, amelyet Mundruczó Kornél és Petrányi Viktória producer (Proton Cinema) jegyez. "Valahol messze Ázsiában, egy titkos intézetben különös gyermekeket képeznek ki csodatevőknek. Ariel, a 18 éves fiú egy olyan képességre tesz szert, amit sohasem kért: egy kísérlet eredményeképpen megtanul repülni.

Váratlan tudását felhasználva megszökik, hogy Nyugaton, a lehetőségek világában fedezze fel a szabad életet" - áll az európai koprodukcióban megvalósítani tervezett film szinopszisában.

A producerek személyesen mutatják be a filmterveket a lehetséges partnereknek Berlinben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását