2024. május 17. - Paszkál

Változtat az LMP

A jövőben 13 tagból fog állni az LMP választmánya és eltörölik azt a korábbi korlátot, amely szerint a frakció négy tagot delegálhat a testületbe.
2011. február 20. vasárnap 14:18 - HírExtra
Ismertette a párt kétnapos, hétvégi kongresszusán hozott döntést Tordai Bence választmányi szóvivő. A sajtótájékoztatón, amelyen felvágták a párt kétéves születésnapjára készült tortát, a másik választmányi szóvivő, Csiba Kata elmondta, az LMP számára fontos, hogy hatékonyan és ütőképesen képviseljék politikájukat az ország minden pontján. Ezért a kongresszus úgy döntött, hogy a választmánynak a jövőben hat regionális delegáltja is lesz.

A választmányba bekerülnek majd funkciókra választott tagok, így például titkár, két – egy férfi és egy női - szóvivő, országos szervező, egy önkormányzatért és egy stratégiáért felelős ügyvivő. A párt parlamenti frakcióvezetője automatikusan a választmány tagjává válik.

A testület tagjait, a párt két hét múlva esedékes következő kongresszusán választják meg.

Tordai Bence kitért arra, hogy két éve alakult párttá az LMP. Szavai szerint azokat az embereket akarták megszólítani, akik kiábrándultak abból, hogy a magyar politikai élet „rettentően frusztráló” és tenni akartak ez ellen.

Emlékeztetett arra, hogy az LMP az elmúlt két évben három kampányban vett részt. Szavai szerint a párt „azt az ellenzéki erőt képviseli, amely ellenpontja lehet a Fidesznek szakmai és morális értelemben egyaránt”. Hangot adott annak a véleményének, hogy a következő két évet az építkezésre szánják, és „ha minden jól megy”, akkor 2014-re a mai kormánypártok legkomolyabb kihívójává válhatnak.

Ennek kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy a közvélemény-kutatási adatok szerint, a politikai értékeket tekintve több mint egymillió választó érzi magához közelállónak az zöld értékeket, az igazságos társadalom, a fenntarthatóság és a részvételi demokrácia eszméit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását