Keleti különlegességet a gyomorba
A japán konyha igen különleges nekünk, európaiaknak. Sehol sem fordítanak olyan nagy figyelmet a terítékre, a felszolgálásra, mint Japánban.
2011. március 6. vasárnap 16:13 - HírExtra
A japán konyha igen különleges nekünk, európaiaknak. Sehol sem fordítanak olyan nagy figyelmet a terítékre, a felszolgálásra, mint Japánban. Nagyon sok íncsiklandó falat van, de ezeket ritkán tálalják elsőként. Nagy gondot fordítanak a hagyományokra a minden napi élet során, így az ételekben is.
Mogyorós csirkemell
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
15 dkg mogyoró
2 hagyma
fél dl szójaszósz
1 ek. narancsdzsem
fehér bors
2 ek. olaj
Elkészítése:
A hagymát megpirítjuk az olajon, a csirkét felcsíkozzuk, majd a szójával együtt hozzáadjuk. Ezt lefedjük és megpároljuk. Ha a hús elkezdi levét engedni, akkor hozzá öntjük a mogyorót, a fűszereket, a dzsemet. Ezt követően készre pároljuk, és már lehet is tálalni.
Sült paprikás, tengeri rákos szusitekercs
Hozzávalók:
15 dkg jázmin- vagy basmati rizs
2 evőkanál rizsecet
1,5 kiskanál cukor
1/2 kiskanál só
3 nori
szójaszósz és savanyított gyömbér
Töltelékhez:
1 evőkanál maj
onéz
1/4 kiskanál wasabikrém
10 dkg tengerirák-konzerv
sült, paprika szeletek
Elkészítése:
Elsőnként megfőzzük a rizst, majd lefedve hagyjuk kicsit állni. Egy tálban keverjünk el ecetet, cukrot, sót, majd ezt öntsük rá a rizsre és hagyjuk kihűlni. Egy másik tálban keverjük össze a wasabit a majonézzel és ezzel borítsuk be a rákokat. A norikat vágjuk félbe, fektessük bambuszgyékényre, majd terítsünk rá némi rizst és rakjunk bele a rákos keverékből, utána szórjuk meg sült paprikával. A gyékény segítségével tekerjük fel, ezután szeleteljük fel. Szójaszósszal tálalhatjuk.
Forrás: Noiteazo.hu