2024. március 28. - Gedeon, Johanna

5 meglepő dolog, amelyekre tartós bérletet is lehet kötni

Az emberi természet velejárója, hogy szeretünk dolgokat birtokolni. Kutatások is bizonyítják, hogy ha két hasonló tárgy közül kell választanunk, akkor azt választjuk szívesebben, ami a saját tulajdonunk.
2019. május 20. hétfő 11:09 - HírExtra
 
Nem mindig a vásárlás a legjobb megoldás


Pedig vannak olyan eszközök, amelyeket érdemesebb akár bérleti konstrukcióban használni. Ezek közül gyűjtöttünk össze 5 olyan érdekességet, amelyek kapcsán elsőre nem gondolnánk, hogy megéri vásárlás helyett bérelni.

Farmer havidíjért?


Alig akad olyan ember a Földön, akinek nincs a ruhatárában legalább egy farmernadrág. A farmer egy örök darab, de persze a mindennapokban elhasználódik és sokszor fordul elő, hogy a kukában végzi kedvenc ruhánk, ráadásul felmérések szerint a ruhatárunk 30%-át egy évnél kevesebbszer hordjuk, így még elhasználódniuk sem kell ahhoz, hogy már ne érezzük benne komfortosan magunkat.

Ez alapján gondolt egyet néhány évvel ezelőtt egy holland cég, akik egy speciális farmerbérlet konstrukciót dolgoztak ki, amely lényege, hogy egy regisztrációs díj kifizetését követően havidíjat fizetünk a kiválasztott farmerért, majd 12 hónap elteltével mi dönthetjük el, hogy lecseréljük-e nadrágunkat egy új darabra, vagy addig hordjuk, ameddig az elhasználódik. Ráadásul az egész kezdeményezés lényege az ökológiai lábnyom csökkentése, mert a lecserélt nadrágok mind újrahasznosításra kerülnek.

Bútor tartós bérletre

Otthonunk vagy a munkahelyünk hangulatát is jelentősen meghatározza, hogy milyen bútorokkal vesszük körbe magunkat. Vannak, akik ragaszkodnak a rég megszokott dolgokhoz, de sokan attól érzik jobban magukat, ha rendszeresen változtathatnak környezetükön.

Számukra remek megoldás a már Magyarországon is elérhető bútorbérlés szolgáltatás, amely különösen az irodákat célozza meg. Rendszeres havidíj mellett annyi, és olyan bútort kaphatunk tartós bérletre, amennyire és amilyenre szükségünk van. Változtatni pedig bármikor tudunk a konstrukción.

Babaruhák méretről méretre

Egy angol cég indította el azt a szolgáltatást, amely a kisgyerekes családoknak segít spórolni, ráadásul ők is gondolnak ökológiai lábnyomunk csökkentésére. Amikor egy kicsi születik egy családba, rengeteg ruhát vásárolnak a szülők, melyeket akár néhány hét vagy hónap alatt gyorsan kinövik a gyerekek.

A Bundlee havidíjas szolgáltatása nullától tizennyolc hónapos korig ad bérbe ruhákat havidíjas alapon, szezonális váltásban. Hogy hogyan működik? Amint gyermekünk kinövi az aktuális ruháit, bármikor ingyenesen vissza tudjuk küldeni a cég főhadiszállására, akik azonnal postázzák az eggyel nagyobb méretet. Minőségellenőrzés után a visszaküldött ruhák pedig átkerülnek egy másik családhoz. Egy csomagban 15 különböző ruhadarab van, legyen szó bodyról, pólóról, ruháról vagy pizsamáról.

4 évente új autó


Ki ne szeretne 3-4 évente új autóba ülni? Ráadásul úgy, hogy mindeközben mentesül számos olyan autótartással járó feladattól és extra költségtől, mint a kötelező befizetése, a téligumik tárolása, a szervízköltségek vagy a kezdőrészlet? A ©KODA Privát Bérlethez hasonló konstrukciók sokáig csak cégek számára voltak elérhetők, pár éve viszont már magánemberek is élhetnek vele hazánkban. Lényege, hogy akár 0% önerővel, 0 Ft kezdőbefizetéssel beülhetünk egy új ©kodába úgy, hogy utána a havi bérleti díj - az üzemanyagon kívül - tartalmaz minden olyan költséget, mely a gépjármű forgalomba helyezéséhez és fenntartásához szükséges.

Bérelj konyhakertet


A kertészkedés kikapcsol és nem mellesleg a szervezetünknek is jót tesz, ha időt töltünk a szabadban. Azonban nem mindenkinek van módja saját kertjében kertészkedni. Erre kínál lehetőséget egy amerikai kezdeményezés, amelynek keretében közösségi kerteket alakítanak ki, amelyben kisebb parcellák bérlésére adnak lehetőséget.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását