A családfő, vagy a szervező ott áll a rácsok mellett és mindenkit jóllakat a lenyűgöző finomságokkal. Ehhez pedig minden kétséget kizáróan szüksége van egy olyan bevált fűszerkeverékre, amihez bármilyen alkalommal bátran nyúlhat. Nézz körül a Grillplaza.hu fűszerek és szószok kínálatában, ahol rengeteg izgalmas ízvilágú terméket találsz!
Kolbászok a grillen
A grillezés egyik allappillérét képezik a kolbászkák és virslik. Ezzel a szakácsnak kimondottan sok feladata nincs, hiszen a fűszerezésük már majdhogynem készen van, csak megfelelő módon meg kell sütni őket és már mehetnek is a vendégek tányérjára.
Ehhez szinte bármilyen grillsütő alkalmas lehet, de ha túl szeretnél lépni ezen a szinten, akkor egyrészt szükséged lesz egy olyan grillsütőre, ami magasabb szinteken is teljesít, másrészt pedig a fűszerezésre is sokkal jobban oda kell figyelned.
Húspogácsák készítése a grillrácsokon
A hamburgerbe ilő húspogácsák elkészítése már kicsivel több rutint igényel, mint a kolbászok megsütése. A feladat nehézsége függ persze attól is, hogy milyen alapra helyezed a hamburgereket. Készítheted őket előre formázott gyorsfagyasztott húsból is, vagy akár csinálhatod házilag gyúrt húspogácsából is.
Ez utóbbi esetben nagyon gondosan kell kiválasztanod a felhasznált húsokat, valamint az ezekhez ízben passzoló fűszereket is. Ez pedig egy egészen megosztó terep. Ha kezdő vagy, nehéz lesz eligazodni a kettős információk alapján, hiszen nagyon megosztó téma a hamburgerkészítés a grillszakácsok körében.
Nincs egyetértés abban, hogy milyen húsból szabad készíteni. Egyesek azon a véleményen vannak, hogy a hamburger kizárólag marhahúsból készülhet, mások inkább a vegyes, marha-sertés burgerre esküsznek, míg előfordulnak olyanok is, akik kizárólag csirkeburgerrel akarnak dolgozni. Ezt a vitát nem is lehet egzakt módon eldönteni, mindenkinek az egyedi ízlése befolyásolja, hogy az egyes meggyőződésekkel egyetért-e.
Másrészt pedig a fűszerezés is kardinális kérdés a hamburger húspogácsák tekintetében. A konzervatívabbak hangoztatják, hogy a hamburger elkészítéséhez nincs szükség másra, mint sóra és borsra. Mások ezzel szemben szívesen használnak egyéb fűszereket is, mint a paprika, oregano, szerecsendió, vagy éppen a majoranna. Ezzel kapcsolatban is érvényes, hogy nagyon nehéz egységes igazságot szolgáltatni, hiszen mindenki mást gondol a tökéletes húspogácsáról.
Egészben füstölt húsok
A füstölt húsok külön kategóriát képviselnek az amerikai konyhában. Egyes háztartásokban szinte szertartásos áhitattal őrzik “ A receptet” amit csak a kiváltságosok ismerhetnek, és apáról fiúra, anyáról lányára öröklődik.