Egész pontosan hova is köthető az aperitivók szülőföldje?
Lokációt tekintve Torino városát és régióját érdemes megcélozni akkor, ha valaki az aperitivók szülőföldjére kíváncsi. Annyit már előzetesen sejteni lehet, hogy ez a felfedezőút nem akármilyen érdekességeket rejthet.
Például az iDrinks likőr és krémlikőr választékában is akadnak olyan darabok, amelyek pontosan oda köthetőek helyileg. Történetesen Denis Muni és Beppe Ronco urak munkájának köszönhetően, akik frenetikus aromákkal operáló italfelhozatalt alkottak.
Amelyhez szinte adta magát, hogy felhasználják Piedmont Régiójának varázslatos ízeit. Némi kreativitással megfejelve az egyébként is remek adottságokat már nem is akkora meglepetés, hogy lehengerlő vermouthok és aperitivók kerültek megalkotásra.
Most elárulhatjuk, hogy a Starlino csodáira gondoltunk
Sokak számára ez akaratlanul is hívószót jelenthet. Hisz messze földön híres hotelkomplexumról van szó, amelynek minden elemében ott van az elegancia ragyogó csillogása. Természetesen ez a hotel nevével fémjelzett aperitivók kapcsán is elmondható.
Innentől kezdve jogosan keríti hatalmába az embert a lelkesedéssel fűtött várakozás, amint az első kortyok megízlelésére készül a sor. Annyit persze el lehet árulni, hogy az élmény exkluzivitása kétségtelen, mintha csak a Starlino bárjában volna szerencsénk helyet foglalni.
A Starlino építészeti sajátosságait illetően a klasszikus, hagyományos építészettel bíró hotelek ízlésvilágát lehet felfedezni. Hasonló jegyek tükröződnek vissza akkor is, amikor az említett aperitivók kortyolásához van szerencsénk.
A Starlino italok készítésének néhány érdekessége
Az egyébként is izgalmas koncepciónak számító Starlino gyártási folyamatában elég bátrak ahhoz, hogy különleges eljárásokhoz nyúljanak. Ebbe a kategóriába tartozik például egy ragyogó ötlet, miszerint a Rosso Vermouth Bourbon hordós érleléssel érje el a kitűnő állapotát.
Az ötlet mögöttes indoka, hogy egy eszméletlenül lágy, fűszeres boros zamatra van ennek a folyamatnak köszönhetően kilátás. De ugyanúgy fineszes megoldásként lehet említeni a rosés ízek előtérbe helyezését is.
Pláne annak fényében, hogy ez a megoldás friss és természetes aromát csempész a poharakba. Ennek a fajta innovatív gondolkodásmódnak pedig mi rajongók lehetünk a legnagyobb nyertesei. Kellemes ízlelgetést kívánunk mindenkinek!