2024. szeptember 29. - Mihály

Hatékony megoldás a címkézési feladatokra: a tekercses etikett címke

A tekercses etikett címke hatékony megoldást kínál a címkézési feladatok ellátásához. Amennyiben a volumen eléri azt a szintet, amikor már az A4 íves etikett kevésnek bizonyul, érdemes erre váltania.
2023. július 15. szombat 11:03 - HírExtra

A tekercses etikett címke felhasználási területei

A forgalomba kerülő termékeken vannak olyan információk, amelyeket kötelezően szerepeltetni kell (súly, összetétel). Ahhoz, hogy ezeket, illetve az ajánlott információkat is maradéktalanul szerepeltetni tudja, nélkülözhetetlen az etikett címke. Ezen kellékanyag kétféle kivitelben kapható: íves és tekercses változatban. Kisebb címke igény esetén az A4 íves, míg nagyobb címke szükségletnél a tekercses változat az ajánlott.

A Cimke-nyomtato.hu tekercses etikett címkék széles választékát biztosítja ügyfelei számára. Többféle alapanyagból, többféle ragasztóval, különböző méretekben, alakban és nyomtatási móddal. Ennek köszönhetően a kínálat számos eltérő felhasználási területet lefed.

A tekercses etikett címke kiválasztása nem mindig egyszerű

A legideálisabb alapanyagú és ragasztójú tekercses etikett címke kiválasztása nem mindig olyan egyszerű feladat, mint amilyennek elsőre tűnik. Egy elhamarkodottan megválasztott etikett címke folyamatos idegeskedést jelent, és akkor még a pénzkidobásról nem is beszéltünk. A legelső probléma már akkor felbukkan, amikor kiderül, hogy valaki nem jó méretben rendelte meg a címkét. 

Ez tapasztalat híján akkor is előfordulhat, ha a gyártó és a kereskedő egy nemzetközi jelölést alkalmazva informálja a vásárlókat az etikettek méretéről. Ha ugyanis valaki nem figyel oda a címke pontos azonosítására, a meglévő címkenyomtatója specifikációira, a címketervre és a címkézendő termék paramétereire, akkor könnyen rosszul dönthet.

A tekercses etikett címke alapanyagai

Célszerű a tekercses etikett címke lehetséges alapanyagaival is tisztában lennie, mert ez nagymértékben meghatározza a felhasználási területeit. Az alapanyag szerinti csoportosítás a következő:

- Direkt termál/thermo/hőérzékeny alapanyag: ez a legolcsóbb megoldás, előnye, hogy nincs szükség festékszalagra a nyomtatásához. A hőérzékeny címkén a nyomatot a nyomtatófej által kibocsátott meleg hozza létre. Kiváló ár-érték arány jellemzi. Hátránya, hogy hosszú távú felhasználásra nem alkalmas, a fizikai behatásokra könnyen elszíneződik, romlik a nyomatkép. 

- Papír alapanyag: a nyomtatásához WAX festékszalag kell, ami a nyomtatás költségét 20-25%-kal drágábbá teszi. Beltéri felhasználásnál évekig tökéletesen megőrzi a címkenyomatot, a fizikai hatásokra sem színeződik el. 

- Műanyag alapanyag: a nyomtatásához RESIN festékszalag szükséges, ami még +20-30%-os költségnövekedést generál a papír alapanyaghoz képest. Cserébe viszont kül- és beltéren egyaránt alkalmazható, ellenáll a nedvességnek, a vegyi anyagoknak, a mechanikai hatásoknak. A legtartósabb megoldás. 

Találja meg Ön is a vállalkozása számára legmegfelelőbb tekercses etikett címkét!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását