2024. június 2. - Kármen, Anita

Az oktatás helyrehozataláért tüntetnek

„Érted megyünk! – Demokrácia Napi Tüntetés címmel” készül tüntetésre a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Civil Bázis és az Egységes Diákfront.
2023. szeptember 14. csütörtök 12:08 - HírExtra

A tütetés miatt forgalomkorlátozás lesz pénteken Budapest I., II., V. és XIII. kerületében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

A közlemény szerint pénteken 6 órától 24 óráig tilos lesz megállni a Szalay utca mindkét oldalán a Vajkay utca és a Falk Miksa utca között, a Zoltán utca mindkét oldalán a Nádor utca és a Szabadság tér között, a Nádor utca mindkét oldalán a Zrínyi utca és a Mérleg utca között, az Alagút utca mindkét oldalán az Attila út és a Pauler utca között.
     
Pénteken 17.15-től 18.15-ig szakaszosan és időszakosan lezárják az Elvis Presley tér-Margit híd-Balassi Bálint utca-Kossuth Lajos tér útvonalat.
    
Hozzátették, hogy 18.45-től 22 óráig lezárják majd a Kossuth Lajos tér-Garibaldi utcai lehajtó-id. Antall József rakpart-Eötvös tér-Széchenyi tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Alagút-Alagút utca útvonalat.

Az EU felbőszült

Annyira megdöbbentették az Európai Parlament képviselőit a magyar diáktüntetők ellen indított rendőrségi eljárások, hogy hamarosan meghallgatást szerveznek az ügyben Brüsszelben. 

Mindez pedig akár a folyamatban lévő jogállamisági eljárásra is hatással lehet – adott tájékoztatást Perlaki-Borsos Noel és Bodor András, az Egységes Diákfront képviseletében, miután az Európai Parlament meghatározó frakcióinak politikusaival egyeztettek Strasbourgban - áll az Egységes Diákfront összefoglalójában.

Forrás: MTI/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását