2024. szeptember 27. - Adalbert

Megoldás a poros problémákra: a kefementes csiszológép

Ha sarokcsiszolóról van szó, akkor nem éppen egy egyszerű művelet jut eszünkbe. A munkavégzés tele van nehézségekkel, amelyekkel meg kell küzdeni a munkásoknak. Szerencsére ma már olyan eszközök, szerszámok is elérhetőek, amikkel nemcsak kényelmesebb lehet a munkavégzés, de sokkal hatékonyabb is.
2023. szeptember 26. kedd 08:51 - HírExtra

Miért van szükség kefementes csiszológépre?

Ha megnézzük az EW1867 csiszológép kínálatát, akkor láthatjuk, hogy napjainkban már igazán modern megoldások közül lehet válogatni, amelyek megbirkóznak az olyan általános problémákkal is, mint a por. A nagyobb gyártók felismerték, hogy az ipari környezetben használt kompakt sarokcsiszolók élettartama egyre gyorsabban csökken, a karbantartási költségek pedig csak nőnek. 

Sok helyen használnak kerámiaszemcsés csiszolóanyagot, amelyek ugyan nagy lehordást tesznek lehetővé, de ezzel szemben problémákat is okoznak: a gépekben porlánc áll össze, a szigetelőanyagot pedig hajlamosak “ledarálni”. 

Ez fokozatosan elvezet a hibákhoz, ami emeli a javítási költségeket, arról nem is beszélve, hogy a holtidők miatt, amíg az eszköz javítás alatt áll, a termelékenység is nagymértékben csökken. Szélsőséges esetben még az áramütés és az elektromos vezetőképesség veszélye is fennáll. 

Az univerzális motorokkal felszerelt kompakt szerszámok élettartama, üzemideje gyakran nem elegendő a vásárlók számára, rövidnek ítélik azt. Ez nagymértékben “köszönhető” a szénkefék kopásának, ami miatt a karbantartási idő és költség is emelkedik. 

Továbbá még arra is figyelni kell, hogy az alkalmazottak mennyire képzettek, tapasztaltak ilyen gép használatával kapcsolatban. Az erőteljes gépeket a súlyuk miatt nehéz használni, a megszakítás nélküli, folyamatos munka szinte lehetetlen.

A kefementes csiszológép jelenti a megoldást

A kefementes technológiának számtalan előnye van. A gép kapszulázott motorral van ellátva, ami sokkal kevesebb karbantartást igényel, az élettartama jelentősen hosszabb. Ez a kettő együtt azt jelenti, hogy hatalmas költségelőnyt jelent a cégek számára. A súlya is sokkal kisebb, mégis nagy a teljesítménye. Az optimális hűtés, kefe nélküli kialakítás 60%-kal növeli a sarokcsiszoló élettartamát az univerzális motorokhoz képest. Nincs többé szénkefecsere, a karbantartási intenzitás közel nullára csökkenthető.

Számtalan területen lehet alkalmazni

A kefementes csiszológép a versenytársakhoz képest nagy motorátmérőt, nagyobb réztekercsszámot és erős meghajtótengelyt tud nyújtani. Míg a hagyományos szerszámok 55-60%-os hatásfokot képesek elérni, ezzel szemben a kefe nélküli változat a 85%-ot is el tudja érni.

Az alkalmazásával csökkenthető a termelésben használt sarokcsiszolók száma, a karbantartási költség is minimalizálható, a munka is hosszabb ideig végezhető, mivel közel sem nyújt akkora terhelést a munkások számára.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását