2024. május 8. - Mihály

3 tévhit a szálas szempilla-hosszabbítással kapcsolatban

Hála az internet térhódításának, ma már néhány kattintással szinte bármire rákereshetsz a világhálón, és szinte azonnal az információk tengerében találod magadat. Ám ezek közül nem mindegyik megbízható, rengeteg álhír terjed ugyanis az online térben, még az olyan szépészeti eljárásokkal kapcsolatban is, mint például a szempilla-hosszabbítás.
2023. december 13. szerda 07:57 - HírExtra

Biztosak vagyunk benne, hogy korábban te is belefutottál már néhány ilyenbe, és talán el is bizonytalanodtál abban, hogy szeretnél-e épített pillákat. De cikkünkben most tiszta vizet öntünk a pohárba, és lerántjuk a leplet néhány gyakori tévhitről!

“A műszempilla nagyon káros, kihullanak tőle a saját pilláim”

Ez maximum akkor lehet igaz, ha olyasvalakihez mész, aki nem képzett stylist, hanem innen-onnan, tutorial videókból “sajátította el” a szakmát, de valójában fogalma sincs, mit csinál. 

Ha viszont egy profihoz mész, aki minőségi szempilla-hosszabbítást végez megfelelő szaktudás és professzionális termékek birtokában, akkor ettől nem kell tartanod. A műpillák ugyanis nagyon könnyűek, nem fogják kihúzni a saját szálaidat, és a ragasztó sem jelent veszélyt rájuk. 

Ennek a tévhitnek még annyi alapja lehet, hogy a felapplikálás után látványosabb, amikor kihullik egy-egy szál. De: a szempilláknál ugyanaz a ciklus megy végbe, mint a haj esetében, vagyis amikor egy pillahagyma telogén (nyugalmi) fázisba kerül, a szál kihullik (a hozzáillesztett műpillákkal együtt), hogy rövidesen egy új nőhessen a helyére. Emiatt a természetes cserélődés miatt kell rendszeresen töltésre járni, és nem azért, mert a műszempilla ártana a saját szálaidnak. 

“Érzékeny a szemem, ezért nem lehet műszempillám, mert biztosan irritálná a ragasztó”

Való igaz, hogy érzékeny szem esetében felléphet allergiás reakció vagy irritáció bizonyos ragasztók esetében, de szerencsére erre is van már megoldás. Az Xtreme Lashes például kifejlesztett egy speciális hipoallergén ragasztót, ami a szenzitív szemű vendégeknek sem okoz semmiféle problémát.

És a jó hír: a márka magyarországi képviselője, Horvat Krisztina jóvoltából ez a termék itthon is elérhető, így a hazai stylistok között is sokan dolgoznak vele. 

“Minek menjen stylisthoz? Én is tudok magamnak szép műszempillát csinálni”

Nos, a szépség természetesen relatív fogalom, ha neked elég annyi, hogy felragasztasz magadnak egy drogériás soros műszempillát egy-egy alkalom erejéig, természetesen azzal sincs semmi gond.

Ám ezeket még csak egy lapon sem lehet említeni a szakember által készített, szálanként vagy fanonként felépített, a vendég igényeihez és szemformájához illeszkedő pillasorokkal.

A pilla stylist egy külön szakma, a területen dolgozók pedig többnyire a tanfolyam elvégzése után, munka mellett is folyamatosan képzik magukat, hogy elsajátítsák az új technikák és termékek használatát, így valódi profivá váljanak.

Az igazság az, hogy egy laikus és egy szakember által készített műszempillát össze sem lehet hasonlítani, sem megjelenésben, sem tartósságban.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását