2024. május 9. - Gergely

Használjuk úgy a fűkaszánkat, mint a profik!

Azok, akik családi házban élnek, valószínűleg számos dolgot tudnának egy listára gyűjteni arról, hogy milyen előnyei vannak az udvarnak. Van azonban egy dolog, ami szinte minden esetben a hátrányok között jelenik meg: ez pedig nem más, mint a fűnyírás.
2024. február 15. csütörtök 16:44 - HírExtra

Ennek pedig általában az az oka, hogy az ezzel járó munka megterhelő, hosszadalmas, s ezáltal rengeteg energiát és időt elvesz az ember életéből. Ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie, hiszen ma már rendelkezésünkre állnak azok a profi készülékek, amik gyors és kényelmes munkavégzést tesznek lehetővé.

Ezek közé tartoznak például a Husqvarna - Budapest webshopban található fűkaszák is, amik rengeteg előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. Ráadásul magas minőségű anyagokból, alkatrészekből készülnek, így sokáig kiszolgálják az igényeinket.

Nézzük meg, hogy mire kell odafigyelnünk, hogy a fűkaszánkat a megfelelő módon tudjuk használni!

A nulladik lépés: az alkatrészek ellenőrzése

Mindenekelőtt arra kell egy kis időt szánnunk, hogy leellenőrizzük az alkatrészeket, ez amolyan nulladik lépés. Ezt pedig nemcsak egyszer kell megtenni, hanem minden egyes alkalommal, mielőtt elkezdenénk használni a fűkaszánkat. Ennek egyfajta szokássá kell válnia.

Meg kell néznünk, hogy az ellenanya és a tanksapka megfelelően meg van-e húzva, valamint hogy a késvédő nincs-e megsérülve. Emellett azt is le kell ellenőriznünk, hogy a gázkar, a leállító kapcsoló és a hangfogó rendeltetésszerűen működik-e, illetve hogy a kés nem forog-e, amikor a gép motorja alapjárati üzemmódban van.

Végül, de nem utolsósorban az is fontos, hogy a heveder kényelmesre legyen állítva és a biztonsági kioldó megfelelően működjön.

Indulhat a munka!

Ha túljutottunk az alkatrészek ellenőrzésén, ami egy kis gyakorlást követően 2-3 perc alatt elvégezhető, akkor indulhat is a munka! Ügyeljünk arra, hogy munkavégzés közben ne álljon senki hozzánk túl közel, az emberek, akik a környezetünkben vannak, legalább 10 méteres távolságot tartsanak. 

Az indításhoz egyik kezünkkel nyomjuk le a gépet, a másikkal pedig fogjuk meg az indítófogantyút. Kezdjük el húzni, majd erősen rántsuk meg.

A fűkasza beállításának lehetőségei

Annak érdekében, hogy a gép teljes mértékben az egyéni igényeink szerint működjön, lehetőségünk van különböző beállításokat eszközölni. Ha ezeket megtesszük, akkor sokkal hatékonyabb és nem utolsósorban biztonságosabb is lesz a munka.

Amikor elengedjük a fogantyút, akkor a vágókésnek egyensúlyban kell lennie a talajon, ehhez be kell állítanunk a tengelyen található függesztőhurkot. A fogantyút is tudjuk állítani, ezt úgy érdemes megtenni, hogy az közvetlenül a jobb kezünk előtt legyen. A markolat beállításakor pedig arra figyeljünk, hogy amikor a fűkasza szabadon lóg, akkor a könyökünk nagyjából 120°-os szögben álljon.

Ha ezekre odafigyelünk és a szükséges beállításokat megtesszük, akkor garantáltan problémamentes lesz a fűkaszánk használata.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását