2024. április 30. - Katalin, Kitti

Két Folyó Gyöngyszeme: Liaocseng felfedezése

Shandongi Kézművesség - A Shenszian papírvágás Spanyolországba érkezik. Április 1-jén zajlott le a spanyolországi Barcelonában, a "Két Folyó Gyöngyszeme: Liaocheng Felfedezése" Shandongi Kézművesség – Shenhszian Papírvágás Kiállítási és Népszerűsítési Esemény, a Katalónia téren.
2024. április 9. kedd 21:32 - HírExtra

 A kiállításon 22 papírvágási műalkotás-sorozatot mutattak be. Többek között olyan darabokat, mint a Kínai Horoszkóp ábrázolásai, a Nyugati Utazás, az "Évről Évre Bőség", a "Fu" szerencsét jelentő karakter, a "Tigris Ereje", és az "Öröm az Arcokon", valamint Shenhszian egyéb kiváló munkáit. 

A kiálítás bemutatta a mélyreható hagyományos kínai kultúrát a fiatal spanyolok számára, lehetőséget adva nekik, hogy közelebbről ismerjék meg a "Shandongi Kézművesség" egyedi báját. Az esemény célja az volt, hogy betekintést nyújtson Kína megfoghatatlan kulturális örökségének gazdag lényegébe, tovább erősítve a kínai-nyugati kulturális cseréket és együttműködést.

Lu Guosheng, egy Spanyolországban tanuló kínai diák, mutatta be Shenhszian papírvágási készségeit az eseményen, megosztva a térség hosszú történelmet és a folklorét, amely Shenhszian papírvágásához kapcsolódik. Műalkotásait ajándékba is adta a helyi lakosoknak. Több mint 300 barcelonai fiatal, köztük Laura, Nuria, Eva és José látogatta meg Shenhszian papírvágási munkáinak kiállítását. 

Nagyra értékelték Shandong kézművességének művészi értékét. Sokan közülük elmondták, hogy ez volt az első találkozásuk a kínai papírvágási művészettel, és lenyűgözte őket, hogy ez az művészeti forma több mint 2,500 éves történettel rendelkezik! Reményük szerint több ilyen kulturális cseretevékenység lesz, amely még több kínai kultúrát hoz a spanyol fiatalokhoz, és mélyíti a Kína és Spanyolország közötti kulturális cserét és kölcsönös megértést.

A "Két Folyó Gyöngyszeme: Liaocheng Felfedezése" egy Liaocheng városa által létrehozott promóciós kampány, amelynek célja a város hagyományos kultúrájának, nem örökségi műveinek és egyedi jellemzőinek bemutatása kiállításokon és élményszerű látogatásokon keresztül. A kampány kiemeli Liaocheng varázsát, mint az egyetlen várost, ahol a Sárga Folyó és a Nagy-Kanál keresztezi egymást.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását