2024. április 30. - Katalin, Kitti

Hogyan kell a bútorokat szállítani?

A bútorok pakolásához nem csupán nyers erőre van szükség, bár vitathatatlan, hogy ez is egy fontos tényező. Emellett azonban más szempontok is számítanak annak érdekében, hogy egy nagyobb szekrény vagy egy ülőgarnitúra sérülésmentesen érkezzen meg a költözés során az új helyére.
2024. április 11. csütörtök 16:14 - HírExtra

Cikkünkben körbejárjuk a témát és bebizonyítjuk, hogy a baráti segítséget csak bizonyos részfeladatokhoz érdemes igénybe venni.

A költöztetés egy szakma!

Mint minden más szakma esetében, a bútorszállítás során is speciális szakmai szabályokat kell betartani, mondta el a Promove szakértője. Nem csupán arra kell gondolni, hogy milyen eszközökre van szükség, vagy arra, hogy csak megbízható autóflottával szabad belevágni, hanem arra is, hogy a munkatársakat be kell tanítani annak érdekében, hogy hatékonyak és gyorsak legyenek, valamint vigyázni tudjanak a saját és mások testi épségére.

A pakoláshoz fizikai erő kell!

Motivált és erős emberekre van szükség, akik alkalmasak arra, hogy a nehezebb bútorokat is megmozgassák, ehhez pedig alaposan meg kell válogatni a munkaerőt. Kiváló kondícióban kell lenniük, hiszen ellenkező esetben a pakolás elhúzódik, ezáltal pedig a megrendelő nem lesz elégedett. A gyorsaság a költözés során egy lényeges szempont.

A megbízhatóság is fontos

Mivel a megrendelő összes értéktárgya átmegy a szállítók kezén, ezért még a gyanú árnyéka sem vetődhet fel annak, hogy valami eltűnik. Éppen ezért csak leinformált és megbízható munkatársakkal szabad dolgozni, mivel egy gixer akár a cég bukását is okozhatja. Egy profi szállító cég alaposan utánanéz annak, hogy kikkel dolgozik, így a megbízók teljes biztonságban érezhetik a holmijaikat

A bútorszétszerelés nem maradhat el

A lapra szerelhető bútorok előnye, hogy szállítás során nagyon kis helyet foglalnak el, ráadásul szétszedve nem fognak megsérülni. Éppen ezért minden olyan bútort, melyet lapra lehet szerelni, szét kell szedni addigra, mire megérkeznek a költöztetők. Ehhez azonban nem mindenki ért, ráadásul speciális szerszámokra is szükség van, az összeszerelési útmutatóról nem is beszélve. Ajánlatos a költöztető céget megbízni ezzel a feladattal, ezáltal garantálható az, hogy mind a szét-, mind pedig az összeszerelés gond nélkül meg fog oldódni.

A bútorokat az autón szabályosan kell elhelyezni!

Az is hiba szokott lenni, amikor az ismerősöket kérik meg a költözés lebonyolításához, hogy nem megfelelő módon pakolják fel az autóra a rakományt, ezért az szállítás közben megsérül. Az autón ugyanis a bútorokat megfelelőképpen rögzíteni kell, ellenkező esetben elég egy nagyobb döccenő, és akár el is borulhatnak vagy össze is törhetnek. Ezáltal az autón lévő más tárgyak is megsérülhetnek.

Látható, hogy a költöztetés sikere nagyon sok összetevőből áll. A baráti segítséget vagy egy amatőr módon működő vállalkozást érdemes visszautasítani és a profikhoz fordulni, ez a döntés ugyanis megóvhatja értékeinket és nem mellesleg biztosítja a nyugalmunkat. Ebben az esetben ugyanis nagyon sok részfolyamatot átadhatunk a költöztető vállalkozásnak.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását