2024. június 28. - Levente, Irén

Fegyverszünet Gázában

A Hamász elfogadja az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatát a gázai fegyverszünetről - jelentette ki kedden Számi Abu Zuhri, az iszlamista terrorszervezet egyik magas rangú tisztségviselője.
2024. június 11. kedd 12:58 - HírExtra

Abu Zuhri bejelentette, hogy a szervezet kész tárgyalásokat kezdeni a döntés végrehajtásának módjáról, és felszólította az Egyesült Államokat, hogy gondoskodjon arról, hogy Izrael is ennek megfelelően járjon el.
    
"Az amerikai kormány igazi próbatétel előtt áll, miszerint képes-e biztosítani, hogy a megszálló (Izrael) eleget tegyen a háború azonnali befejezése kötelezettségének a Biztonsági Tanács határozatával összhangban" - mondta a Katarban élő Abu Zuhri.
    
Az Izraelben tárgyaló amerikai külügyminiszter, Antony Blinken kedden hangsúlyozta, hogy Benjámin Netanjahu miniszterelnök hétfő esti találkozójukon megismételte elkötelezettségét a Joe Biden amerikai elnök ismertette tűzszüneti és fogolycsere-megállapodás mellett. Erre a javaslatra alapozták az ENSZ BT amerikai kezdeményezésre elfogadott határozatát.
    
Blinken reménykeltőnek nevezte a Hamász BT döntésre adott válaszát, de kiemelte, hogy "fontos lesz a Hamász gázai vezetőinek válasza". Elmondása szerint a következő napokban is folytatódnak a tárgyalások a gázai háború befejezését követő helyzetről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását