2024. június 29. - Péter, Pál

Fának látszó alumíniumkerítés azoknak, akik a hagyományos szépséget keresik

Sokan voksolnak a fakerítésekre ingatlanuk körbekerítésénél, hiszen könnyen elérhető, egyszerűen megmunkálható, változatosan variálható és egyedülállóan szép alapanyagról van szó, van azonban egy gyengesége, amellyel számolni kell.
2024. június 23. vasárnap 13:24 - HírExtra

Egy fakerítés esztétikájához semmi sem fogható, azonban ezért évről évre tenni kell, neki kell látni a hosszadalmas és fáradságos csiszolásnak és festésnek. A kezdeti lelkesedés az évek folyamán alábbhagy, azonban minden kieső karbantartásért keményen meg kell fizetni, és még több munkával visszaszerezni az elveszett szépséget és stabilitást.

Rohanó életmódunkba ez egyre kevésbé fér bele, nem szívesen foglalkozunk ilyesfajta feladatokkal. A korszerű alapanyagoknak hála azonban nem is kell, az alumínium fa mintázatú kerítés nagyszerű alternatívát kínál. Lássuk, mit nyersz vele, ha ezt választod!

Felejtsd el a kerítésfestést!

Az időjárás viszontagságainak kitett kerítések anyagával szemben elvárás az időjárásállóság, hiszen csak így őrizhetik meg a stabilitásukat, szépségüket. Mert bár alapvetően a magántulajdon védelmére szolgálnak, esztétikai szempontból is fontos elemei a környezetnek. A napsugárzás, a csapadék, a szél, a fagy azonban kikezdi a szerkezeteket, így ha nem tartjuk rendszeresen karban, maradandó károsodást szenvedhetnek.

A fakerítéseket 1–2 évente csiszolni, festeni szükséges, ami sok időt vesz el az életünkből, és sokba is kerül, főként a kerítés várható élettartamára vetítve. De a klasszikus fémkerítésekkel sem járunk sokkal jobban, bár ritkábban igényelnek karbantartást, de nem kevésbé munka- és költségigényesek. Ha nem szeretnél a karbantartással bajlódni, válaszd a gondozásmentes alumínium kerítéseket!

Egy nagyszerű alternatíva

Amikor új ingatlanod bekerítését vagy a meglévő kerítés felújítását, cseréjét tervezed, még a kivitelezés megkezdése előtt döntened kell a típusáról, az anyagáról, a színéről, a méreteiről és a kialakításáról. Vedd számba a lehetőségeket, mérlegeld az egyes alternatívák előnyeit, hátrányait, karbantartási igényét és költségeit!

Ha ragaszkodsz a fakerítések szépségéhez, ugyanakkor nem szeretnél kerítésfestéssel foglalatoskodni, ajánljuk figyelmedbe a gondozásmentes fahatású aluprofilokból készült kerítéseket! Megjelenésükben a fakerítéseket idézik, az időtállóság és a karbantartási igény szempontjából azonban jóval kedvezőbbek.

2 az 1-ben: szépség és tartósság

A Kerítés Profil alumíniumból készült fahatású kerítései egyedülálló opciót kínálnak azoknak, akik minimális gondoskodás mellett 15-20 évig szeretnének gyönyörködni benne!

Az időjárásálló alapanyag nem fakul, nem korhad, nem vetemedik, de a korrózió és a kártevők sem tesznek benne kárt. És mindezekért cserébe nincs más dolgod, mint egyszer-egyszer slaggal lemosni róla a szennyeződéseket.

A környezet, az épület stílusához és színvilágához illő famintás árnyalatok közül választhatsz. Egyszerű formavilága jól illik a modern otthonokhoz.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását