2024. szeptember 19. - Vilhelmina

145 ezer zsák, 360 köbméter homok - így segíti az árvízi védekezést a III. kerületi önkormányzat a Római-parton

Hétvége óta tart az árvízi védekezés a Római-parton, melyhez a III. kerületi Önkormányzat összesen 145 ezer homokzsákot és 360 köbméter homokot biztosít.
2024. szeptember 17. kedd 14:57 - HírExtra

 A Pók utca 1. szám alatti telephelyünk folyamatos, éjjel-nappali nyitva tartás mellett biztosítja a Nánási út, Királyok útja és a Duna közötti területen élők számára a homokzsákok és a homok átvételét, illetve szükség szerint segítséget nyújtanak a homok kiszállításában is. 

Az érintett területen lévő keresztutcákba, összesen 11 helyszínre homokot szállítottunk, melyet az helyi árvízi védekezéshez bárki, szabadon felhasználhat.

Kollégáink folyamatosan a helyszínen vannak, kedden egész nap teherautóval és 30 ezer zsákkal járják a Római-parti utcákat, minden házba becsengetnek, és a lakók igénye szerint biztosítják a védekezéshez szükséges eszközöket, önkéntes segítőket. 

A lakossági kérések fogadására és az önkéntesek munkájának koordinálására árvízi zöld számot üzemeltetünk: 06 80 630 181. Az önkénteseket a lakossági igények szerint helyszínekre irányítjuk, és számukra meleg ételt és italt biztosítunk. 

A terület forgalmi zárását, a közterületen hagyott gépjárművek elszállítását, a Fővárosi Csatornázási Művek számára a zavartalan munkavégzéshez szükséges feltételeket Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete biztosítja. A közterület-felügyelet kisgéphajója, amely a nyári időszakban dunai szolgálatot teljesít, a védekezés érdekében a szezon zárása után is vízen maradt, jelenleg is a Dunán dolgozik.

Intézkedtünk az ezekre a napokra a Római-partra meghirdetett lomtalanítás elhalasztásáról, az új időpont kitűzéséről. Egyeztetünk a szemétszállítást végző MOHU Zrt-vel és megkerestük az áramtalanításra vonatkozó információk beszerzése érdekében az MVM-Next-et. Az árvízi védekezést a katasztrófavédelem szakembereivel egyeztetve, az ő iránymutatásukat messzemenően figyelembe véve végezzük. 

Folyamatos lakossági tájékoztatást biztosítunk az önkormányzat valamennyi kommunikációs csatornáján és telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül az árvízzel kapcsolatban, a közlekedési korlátozásokról, a közösségi közlekedést érintő változásokról. Felkészültünk arra, hogy szükség esetén az érintett területen lakók elhelyezését, ellátását megoldjuk.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását