2024. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz

A Szcientológia Önkéntes Lelkészek aktívan részt vettek a budapesti árvíz elleni védekezésben

A jelenlegi árvízhelyzetben a Szcientológia Önkéntes Lelkészek ismét ott voltak, hogy segítsenek. Számukra hagyomány, hogy bármilyen katasztrófahelyzet esetén az elsők között sietnek a rászorulók megsegítésére – most sem volt ez másként.
2024. szeptember 23. hétfő 19:49 - HírExtra

A budapesti árvízi védekezés során minden nap reggeltől estig részt vettek a homokzsákok pakolásában és a gátfalak felépítésében, ahol csak szükség volt rájuk - ha kellett, éjszakába nyúlóan is. Emellett a gátakon dolgozók számára időről-időre biztosítottak ivóvizet, szendvicseket és snack kolbászt, hogy segítsék őket a megfeszített munkában. Miután elkészültek a védművek, részt vettek a gátak javításában és a víz szivattyúzásában is, hogy a károk a lehető legcsekélyebbek maradjanak.

Jópáran gyermekeiket is kihozták az iskolai tanítás után, illetve hétvégén, hogy a következő generáció is részese lehessen az összefogásnak.

Vojtilla Tímea, az Önkéntes Lelkészek jelenlegi vezetője, már 2013-ban a kislányával együtt vett részt a védekezésben, aki akkor még csak 3 évesen, egy kis játéklapáttal lapátolta a homokot a zsákokba. Most 14 éves gimnazistaként már iskolatársait is elhozta magával, és tényleges, hatékony munkát tudtak végezni a homoklapátolással, vagy épp az ásványvíz kiosztással, szendvicsek elkészítésével.

Az Önkéntes Lelkészek számára nincs jelentősége a társadalmi, politikai vagy vallási hovatartozásnak, különösen akkor, amikor segítségre van szükség. Büszkén vettek részt ebben a példátlan összefogásban, ahol mindannyian, a különbözőségeik ellenére, egyetlen céllal dolgoztak: hogy közösen megóvják polgártársaik lakó- és munkahelyeit a természet erejével szemben.

Hiszen az árvízeknél dolgozó önkénteseknek, egyházközösségek képviselőinek, illetve a hivatalos szerveknek egymással összedolgozva több ezer ember értékeit, ingatlanjait, sok esetben egy egész élet munkáját sikerült megmenteni.

Az önkéntes lelkészek folytatják a segítséget az árvíz által okozott károk elhárításában is.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását