2024. október 23. - Köztársaság kikiált., Gyöngyi

Az önfejlesztés örökségének megünneplése

Október 17-én, a 2024-es Frankfurti Könyvvásáron Németországban egy különleges eseményre került sor, amely világszerte visszhangra talált több millió olvasó és L. Ron Hubbard Dianetika című könyvének gyakorlói körében. Az esemény apropója a Dianetika: A szellemi egészség modern tudománya című könyv közelgő, 75. évfordulója, melyre 2025. május 9-én kerül majd sor.
2024. október 22. kedd 09:38 - HírExtra

Ennek tiszteletére a Gazelle Book Services – ami az Egyesült Királyság egyik vezető könyvterjesztő vállalata – ügyvezető igazgatója emlékplakettet adott át David Hostettlernek, a New Era Publications elnökének, elismerve a Dianetika maradandó hatását az önsegítés és személyes fejlődés területén. 

Egy könyv, amely forradalmasította az érzelmi jólétet 

Az eredetileg 1950-ben megjelent Dianetika minden idők egyik legnagyobb hatású önsegítő könyve. Eddig több mint 22 millió példányban kelt el, és 50 nyelven, 176 országban vált elérhetővé. „Ez a könyv ma is inspirálja azokat, akik mélyebb megértést keresnek önmagukról és az emberi elméről” – mondta el az ünnepség egyik képviselője. A Dianetika „egy olyan módszert mutat be, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy a problémáik gyökeréig hatoljanak, és olyan gyakorlati megközelítést kínál, amely időtálló.” 

A Frankfurti Könyvvásár, ami a világ legnagyobb nemzetközi könyvkiállítása Németországban, 130 ország több mint 100 000 látogatóját vonzotta. Ez a jelentős helyszín tökéletes hátteret biztosított a Dianetika elismeréséhez, megfelelően hangsúlyozva a könyv globális jelentőségét és az L. Ron Hubbard által megfogalmazott módszerek iránti folyamatos érdeklődést. 

A könyvipar egyik vezetője: Gazelle Book Services 

A Gazelle Book Services szintén hozzájárult az ünnepség rangjához. A tudományos, kereskedelmi és hiánypótló könyvekre szakosodott cég jól ismert arról, hogy magas minőségű és jelentős műveket juttat el olvasóihoz szerte Európában. 

Dianetika 75. évfordulója alkalmából a plakett átadója nem is lehetett volna más, mint a Gazelle ügyvezető igazgatója, híven tükrözve a Gazelle iparágban betöltött rangját és az életmegváltoztató irodalom terjesztése iránti elkötelezettségét. Részvétele még jobban hangsúlyozza a társaság elkötelezettségét a személyes fejlődést és önismeretet stabilan előmozdító művek támogatása iránt. 

Tisztelgés L. Ron Hubbard munkássága előtt 

Az ügyvezető igazgató az emléktábla átadásakor ekképpen méltatta Hubbard munkásságát: „Igazán megtiszteltetés számomra, hogy a Frankfurti Könyvvásáron gratulálhatok a Dianetika 75. évfordulójához. L. Ron Hubbard írásai világszerte emberek millióit inspirálják.” 

A könyv képviselője hozzátette: „A Dianetika nemcsak életek millióit érintette meg, hanem több mint 10 000 szervezet és csoport számára vált alapvetővé világszerte, segítve az embereket, hogy kibontakoztassák teljes potenciáljukat.” 

Az emberek erősebbé, hatékonyabbá tétele a kihívások kezelésében 

Megjelenése óta a Dianetika már olvasók millióit vezette az önfelfedezés és átalakulás útján. L. Ron Hubbard módszertanát az élet különböző területeiről származó emberek alkalmazzák, hogy fokozzák mentális tisztánlátásukat és érzelmi jólétüket, valamint átvegyék az irányítást a jövőjük felett. A 75. évforduló ünneplése kapcsán a könyv üzenete épp annyira aktuális, mint korábban bármikor: a személyes akadályok leküzdéséről és a teljes élet lehetőségeiről szól. 

Dianetika, mint az egyik legolvasottabb, úttörő önsegítő mű, folyamatosan bizonyítja, hogy a mentális egészségre és az emberi potenciálra vonatkozó tételei időtállóak. Hogy a könyv 75 év elteltével is bestseller, csak megerősíti jelentőségét. Ez az ünnepi pillanat a frankfurti vásáron emlékeztet bennünket az irodalom átalakító erejére, amely nemcsak gondolkodásunkat formálja, de egy gazdagabb és teljesebb élet felé is utat mutat.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását