2024. április 23. - Béla

Taroltak a tinisztárok! Nem mindenki elégedett

Vasárnap este lezajlott az idei MTV Movie Awards díjátadó. Ahogy azt sejtettük, az Alkonyat összesen öt díjat is bezsebelt a tizenkettőből. Őt követte a High School Musical kettővel. Ez az este a fiataloknak kedvezett, többet fel is háborodtak ezen.
2009. június 2. kedd 18:40 - Kővári Adrienn
Alkonyat
Romantikus, vámpíros történet. Egy bestseller regényből készült a film, kifejezetten a fiatalok számára íródott. Nemcsak a regény kötetei, hanem maga a film is nagy sikernek örvend, ez látszik is a díjesőből, a tinik rajonganak a vámpíros történetért, és az őket megformáló színészekért is.
Vasárnap végre átadták az idei MTV Movie Awards díjakat, de igazából meglepetés nem érte az embereket: az Alkonyat mindent vitt. Ez egy olyan filmes díjátadó, ahol az interneten szavazhattak a rajongók, s mivel egy fiataloknak szóló zenecsatornáról beszélünk, így érthető, hogy a díjazottak is a fiatalok kedvenceiből kerültek ki.

Összesen 12 kategóriában osztottak arany popcornt, ebből ötöt a vámpírok (Alkonyat) vihettek haza, míg a másik közönség kedvenc, a High School Musical csak kettő díjat zsebelhetett be.

Akik örülhettek aznap este

Legjobb film: Alkonyat

Olyan sikerprodukciókat utasított maga mögé, mint A sötét lovag, a High School Musical: Végzősök, a Vasember és a Gettó milliomos. Utóbbi film nyerte meg az Oscart, összesen nyolc kategóriában vihetett akkor haza aranyszobrot, míg a fiatalok versenyén semmit sem kapott. Az Alkonyat teljes szereplőgárdája kivonult a színpadra, nagy volt az öröm, de a szívük mélyén biztosan sejtették, hogy ezen az estén ők csak nyerhetnek.

Női főszereplő: Kristen Stewart
Nem sokan lepődtek meg ezen, hiszen a szépséges hölgy nem más, mint az Alkonyat főszereplője. Ebben a kategóriában senki sem rúghatott labdába mellette, hiába kaptak jelölést olyan nagy nevű színésznők, mint Angelina Jolie vagy Kate Winslet. A színésznő idegességében elejtette az arany popcornt, annyira zavarba jött a színpadon, majd a végén majdnem a díj nélkül távozott.

Férfi főszereplő: Zac Efron
Ismét egy tinisztáré a főszerep, nők ezrei sikongattak, mikor felszaladt a pódiumra, hogy átvegye a megérdemelt díjat. Lányos zavarában alig jutott szóhoz, hiszen maga sem gondolta volna, hogy olyan nagy nevek mellett, mint Christian Bale (Batman), vagy Robert Downey Jr. (Vasember), pont ő legyen a győztes. Elmondta, hogy mennyire meglepődött ezen, és mindent a rajongóinak köszön, akik a legjobb fanok az egész világon.

Az év női felfedezettje: Ashley Tisdale

Mégsem szakítottak?
A valóságban már felröppentek olyan pletykák, hogy bizony Vanessa Hudgens és Zac Efron már nincsenek együtt, a díjátadón mégis kettesben jelentek meg, s nem úgy néztek ki, mint akik éppen szakítottak. Többen úgy hiszik, hogy megszabták Zac-nek: csak akkor lehet nagy sztár, ha maga mögött hagyja húsz éves barátnőjét, mivel ő a tini filmekre emlékezteti. Ki érti ezt?
High School Musical. Érdekes, hogy ő kapta a díjat, s nem Vanessa Hudgens, aki szintén az említett filmnek a főszereplője, s egyben Zac Efron szerelme. Ashley Tisdale egy negatív karaktert formál meg a musicalben, de nemcsak partnerével kellett megküzdenie, hanem Freida Pintoval (Gettó milliomos) és Miley Cyrus-szal (Hannah Montana) is.

Az év férfi felfedezettje: Robert Pattinson
A papírforma idén is adta magát, várható volt, hogy legalább egy díjat biztos bezsebel ez a fiú. Amióta feltűnt az Alkonyatban, lányok milliói suttogják a nevét a párnájukba elalvás előtt. Nagyobb sikolyt kapott, mint Zac Efron, de legalább ugyanolyan zavarba jött ő is. Egy kis gondolkodás után előkapta a listáját, így megköszönte a rajongóknak, és az Alkonyat egész stábjának. Hiába szerepelt Dev Patel (Gettó milliomos) is a jelöltek között, senki sem akadályozhatta meg Robert-et, hogy ezen az estén övé legyen az arany kukorica.

Legjobb komikus: Jim Carrey
Ki más is nyerhetett volna ebben a kategóriában, mint ő. Egy zombi lassúságával kúszott fel a színpadra egy ballonkabátban, majd ott egy kis show-val hálálta meg a díjat. Szemmel láthatóan meglepődött a győzelmen. Akik most hoppon maradtak: Anna Faris (A házinyuszi), Amy Poehler (Bébi mama), James Franco (Ananász expressz), Steve Carell (Zsenikém).

Legjobb főgonosz: Heath Ledger
Borítékolható volt a győzelem, mert az elhunyt színész minden díjat bezsebelt, amit csak lehetett. Igaz, nemcsak emiatt kapta meg a díjat, hanem meg is érdemelte, mert a többi jelölt a nyomába sem léphetett Heath alakításának.

Csókjelenet: Kristen Stewart és Robert Pattinson

Ez a díj azért is kedvez a rajongóknak, mert ilyenkor kedvenceik a színpadon is előadják azt a csókot, amivel megnyerték a kategóriát. Érdekes, mert az életben nem alkotnak egy párt, mégis nagyon sokszor összehozzák őket. Vanessa Hudgens kicsit féltékeny volt, hogy nem az ő nevét mondták be, hiszen ő is pályázott a díjra párjával, Zac Efronnal. A két nyertes fiatal kissé szégyenlősen ment fel a színpadra, Robert ismét előkapta a kis listáját, de a várva várt csók végül elmaradt.

Harcjelenet: Robert Pattinson és Cam Gigandet
Alkonyat. A fiúk kicsit lökdösődve mentek fel átvenni a díjat, Cam Gigandet látványosan izgatottabb volt, mint Robert. Ez a fiú vagy mindig zavarban van, vagy ennyire nem érdekli a díjeső? Valószínűleg az elsőről van szó. Maguk mögé utasították Anne Hathaway és Kate Hudson harcát, a Batman sztárjait, de a Hellboy II és az Ananász expressz sem rúghatott labdába mellettük.

WTF Moment: Amy Poehler
A legviccesebb kategória, amelyben a legérthetetlenebb jeleneteket díjazták, így kaphatta meg a szobrot a színésznő is, aki egy csapba pisilt - úgy tűnik ez tetszett a legjobban a szavazóknak. Amy nem tudta személyesen átvenni az arany popcornt, így egy kis videóval kedvezett a rajongóinak. Erről elég legyen annyi, hogy nem hazudtolta meg önmagát a komikus sztár, egy vicces felvételt juttatott el a gálára, melyben majd’ minden második szavát ki kellett sípolni.

Legjobb dal: Miley Cyrus – The Climb

Szinte várható volt, hogy a tinisztár fogja bezsebelni ezt a díjat, bár nem akárkikkel versenyzett: Bruce Springsteen, a Paramore, vagy a Gettó milliomos Jai ho dala. Miley boldogan vette át a díjat, megköszönte egyaránt a rajongóinak, és Istennek is. Amennyire örömködött, sokan olyannyira mérgelődtek a győzelmén. Egyesek szerint talán nem érdemelte meg?

MTV Generáció díj: Ben Stiller
Ezt a megtisztelő díjat olyan sztárok vihették már haza, mint Adam Sandler, Tom Cruise, vagy Jim Carrey, s idén Ben Stillerre esett a zsűri választása. A leginkább vígjátékokban szereplő színész örült a győzelemnek, mert ha ez nem is a legrangosabb díjátadó, azért mégis mérvadó, és jól tud esni az embernek, ha az ő nevét varázsolják elő a borítékból.



Hiteltelen díjátadó?


Sokan vádolják azzal az MTV Movie Awards-ot, hogy olyanok nyernek, és idén is nyertek, akik meg sem érdemelnék. Hiszen azért megkérdőjelezhető, hogy Zac Efron lenne-e tényleg a legjobb színész, mikor ott van mellette Christian Bale vagy Vin Diesel.

Ez a díjátadó nem is arról szól, hogy a legtehetségesebbek győzedelmeskedjenek. Mivel rajongók szavaznak, így egyértelmű, hogy a közönségkedvencek fognak tarolni, és ez be is következett. Így nyerhette meg a kategóriák közel felét az Alkonyat, ami jelenleg hatalmas rajongásnak örvend, lassan a mozikba kerül a második része is.

Jövőre is hasonló filmekkel találkozhatunk, biztos, hogy akkor is pályázni fog a díjakra a vámpíros történet második része, esetleg Zac Efron új filmje a Megint 17, de akár a Sherlock Holmes is befutó lehet majd, vagy az új Harry Potter, ami már csak napok kérdése, és a mozikba kerül.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását