2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Őszi divat bakik, ahogy sose menjünk ki az utcára

Térdzokni, betűrt pólók és csizmába tuszkolt szerencsétlen farmer nadrágok? A HírExtra összegyűjtötte a legcikibb divat bakikat, amiket nem árt elkerülni az ősz beköszöntével, ha nem akarunk nevetség tárgya lenni.
2009. szeptember 26. szombat 08:10 - Kővári Adrienn
A hideg beköszöntével előkerültek az őszi ruhák, s akik nem sajnálták rá a pénzt, azok a boltokat is felkeresték, hogy a legújabb trendeknek megfelelően meglepjék magukat egy-két ruhadarabbal. Ennek ellenére még sokszor kisüt a nap, az emberek érzik, hogy a nyár még nem múlt el, így egy-két nyári darab még most sem került a szekrény mélyébe. Ebben az átmeneti időszakban lehet kombinálni a két évszak ruháit, de azért nem árt figyelni is.

A főváros utcáit járva bizony érdekes látvány tárulhat szemünk elé, mert az egyik divatbakit követik el az emberek a másik után. Hogy mik is ezek? Azaz, ahogyan sose menjünk ki az utcára, a HírExtra összegyűjtötte a legviccesebb, s egyben legszörnyűbb kreálmányokat.

Szandál és zokni

Reggelente egészen hűvös van, de a nap végére nem egyszer annyira kisüt a nap, hogy nincs szükségünk kabátra vagy pulcsira. Így van ez a lábbelikkel is. A szandálokat még sok ember előszeretettel viseli, viszont, ha fázik a lábunk, nincs mit tenni, zoknit kell rá húzni. Jó lenne, ha az emberek örökbe megjegyeznék, hogy a szandálhoz nem húzunk fel egy pamut zoknit, ha ennyire fázik a lábunk, akkor vegyünk fel egy zárt cipőt.

Térd zokni, és szoknya

Nyáron a legtöbb ember csupasz lábbal mászkált, szoknyában. Utóbbiról nehéz lemondani, viszont lábunkat szabadon nem hagyhatjuk, mert akkor megfagynánk. Sokan, hogy áthidalják ezt a helyzetet előkeresnek egy térdig érő nejlonzoknit, s felveszik hozzá az épphogy térd alá érő szoknyájukat. Álló helyzetben fel sem tűnik a rendellenesség, viszont, amikor az ember lehuppan egy ülőalkalmatosságra, azonnal szembetűnő lesz a kikandikáló térdzokni. Ez mindenképp felejtős, hiszen ez ellen találták fel a harisnyát, vagy a combfixet. Ennél már csak az a rosszabb, ha még fut is a zokni.

Csizma és az a bizonyos farmer

Még mindig nem fogytak el
Elszórtan, de még mindig lehet találkozni fekete cipő és fehér zoknis párosítással. A betűrt póló, ing sem fog soha kimenni a „divatból”, pedig ennél nem sok cikibb dolog létezik a világon az öltözködést tekintve. Idesorolhatjuk még a nyár érthetetlen slágereit: a térdig érő üleppel rendelkező farmert, vagy a műanyag, lyukacsos papucsot. Mindkettő borzalmas, és előnytelen. Ennél már csak az a ruha rosszabb, ami leginkább egy zsákhoz hasonlít, s csak a kezein, lábain, s derekán van egy gumirozott rész, ezen kívül csak úgy lóg az emberen. Mindet nagy ívben el kell felejteni!
Amíg a külföldi celebek szép sora nyáron is csizmában rohangált, addig a magyar ember inkább csak a hidegben veszi őket elő. Csinos, és elegáns darabokat lehet beszerezni, mindenki megtalálhatja a magának legjobban megfelelőt. Igen ám, de nem minden a csizma, s önmagában mit sem ér, ezért szükségünk van egy szoknyára, vagy nadrágra. Utóbbival szoktak súlyos gondok adódni. Tilos bőszárú farmert felvenni egy szűk csizmához, hát még bokacsizmához. Ha szeretnénk cipellőnket megmutatni, akkor ne a nadrág szárát tűrjük fel, hanem inkább vegyünk fel egy szoknyát, vagy egy rövidnadrágot. Nincs is annál rondább, amikor a vastag farmernak a szála ott fityeg a csizma szára fölött.

A kevesebb több

Szintén jellemző az emberekre, hogy nem tudják elfogadni, hogy véget ért a nyár, ezért ősszel is hasonlóan kezdenek el öltözködni. Megtartják a színes nyári ruhákat, amire most kénytelenek pulcsit húzni. Napszemüveg, nyári cipő, és egy harisnya. Ez sem egy tipikusan őszi öltözet, hát még ha kabátot is húzunk rá. Szeretjük a nyarat, de azért ennyire nem kellene, a nyári ruhák viccesen mutatnak a kabátokkal, és zárt cipőkkel, inkább megmosolyogtatóak, mint sem csinosak.

Az se baj, ha felfázunk

Az egyik legszörnyűbb divatbaki pont az állítólagos trendek miatt alakult ki. Sok fiatal még mindig azt hiszi, hogy az a trendi, ha a ruhából ki van mindenük, pedig ez már korántsem igaz. Már nyáron sem ez számított divatosnak, hát még ősszel. Valójában vicces inkább, ha a hűvös reggeleken lát az ember egy lányt, aki nem győzi húzogatni a felsőrészét a csupasz derekára, mert majd meg fagy. Ezen már tényleg csak mosolyogni lehet, hiszen rengeteg trendi ruhadarabot lehet kapni, amit nyugodtan felvehetünk a csípő farmer mellé. Az egyik legjobb kombináció, amikor egy rövidebb kabát, pulcsi alá húzunk egy hosszabb felsőt. Ez igazán szexi, csinos, és még fázni sem fogunk benne az ősszel.

A férfiak is gyakran hibáznak

Igaz, hogy a legtöbb férfi nem követi a divatot, de még nekik is megvan hozzá a szemük, hogy milyen a nagyon ciki utcai viselet. A rövidnadrág, hosszú zokni összeállítás nem éppen divatos napjainkban, ezért is találták fel a titokzoknit, vagy legalábbis azt, amelyik rövidebb szárral rendelkezik. Ősz ide, vagy oda még mindig sokan magukra kapják a rövidnadrágokat, viszont, hogy elkerüljék a libabőrös lábakat, jó magasra felhúzzák a zoknikat. Teljes mértékben kerülendő.

Szép, és jó a nyár, de mindig az évszaknak megfelelően öltözködjünk, ezért felejtsük el a papucsokat, és tengerparti ruhákat. Ősszel öltözködjünk melegebben, élvezzük ki, hogy a cipők, csizmák, nadrágok, és harisnyák élik a korszakukat. Így elkerülhetjük, hogy spontán megvakuljanak az emberek egy-egy érdekes összeállítás láttán.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását