2024. április 29. - Péter

Börtönbe kerül az idős nő gyilkosa

Jogerősen tizennyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a baksi férfit, aki tavaly húsvétkor bántalmazott egy 98 esztendős asszonyt; az idős nő azt követően néhány órán belül elhunyt.
2008. április 10. csütörtök 11:28 - Hírextra
A baksi R. Zoltán tavaly húsvétkor unokatestvéreivel locsolkodott a Csongrád megyei faluban. A társaság meglátta a háza előtt álldogáló, látásában és hallásában is korlátozott asszonyt. Az ittas férfiak meglocsolták az idős nőt, miközben egyikük - a társaival előre megbeszéltek szerint - bement házába, hogy készpénzt és értékeket tulajdonítson el.

Az elkövető unokatestvérei szándékosan feltartották az asszonyt. Mintegy negyedóra után az idős nő visszatért a házába és felfedezte a kutakodó férfit. A fiatalember bántalmazni kezdte, ököllel arcon csapta, majd a földre eső idős nőt tovább verte, fojtogatta, s meg is rúgta. Ezt követően a védekezésre képtelen asszonnyal fajtalankodott, egy pontosan nem azonosítható tárggyal a hüvelyébe hatolt.
A férfi fél órán át bántalmazta a nőt, akinek a testén a szakértők később 37 külsérelmi nyomot fedeztek fel. Az elkövető a sértettet a nappali szobából átvonszolta a konyhába, ahol a még életben lévő asszonyt az ágyra ültette, fejét pedig az elé helyezett hokedlire támasztotta, azt a látszatot keltve, hogy a nőt baleset érte.

Az idős asszony a támadást 2-4 órával élte túl, majd fulladás következtében elhunyt. Életét a sérülések ellenére az idejében érkező segítség még meg tudta volna menteni.

A táblabíróság a 21 éves R. Zoltánt nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és szemérem elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, s tizennyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását