2024. május 2. - Zsigmond

Fesztiváldömping, avagy te hol gyilkolod a májadat nyáron?

Melyik fesztivál lesz a nyerő? Ez a rövid összefoglaló a hazai fesztiválszezonról talán segíthet a bizonytalanoknak (vannak ilyenek egyáltalán?) dönteni, hogy melyiket is válasszák. Esetleg egyiket sem. Esetleg mindet.
2009. június 8. hétfő 18:00 - Kiss Gergő
Itt a nyár, itt vannak a fesztiválok, tudja ezt mindenki. A kínálat egyre bővül, mára már majdnem mindenki megtalálhatja a számítását. Bármilyen zenét is hallgatsz, igazábol a hazai fesztiválok közül is biztos találsz legalább egy olyat, ami a fellépőket, vagy lagalább a hely hangulatát illetően bejön, illetve a te pénztárcádra van szabva. Szóval lesz itt mindenféle móka, úgyhogy nézzük.

Sziget

A legnagyobb, a legtöbb ember, a legnépszerűbb, a legkülönfélébb arcok. És mégse a legdrágább, ha a napijegyeket nézzük. Lesz sokféle stílusú zene, mint ahogyan ezt megszokhattuk, bár egyre jobban a külföldi fülekhez igazítva. Lesznek nagy előadók (bár kissé lestrapáltak már), de jó bulinak igérkezik: SKA-P, Fatboy Slim, Prodigy, Offspring, Pendulum satöbbi. Aki rendszeresen jár Szigere, úgysem hagyja ki.
Info



VOLT

Sok újdonságot a VOLT-ról sem lehet leírni. Ugyanúgy Sopron a helyszín, és ugyanúgy lesznek érdekesnek tűnő nevek mint tavaly. Csak egy pár: Marilyn Manson, Franz Ferdinand, Limp Bizkit. Kevesebb külföldi, kevesebb ember, mint a Szigeten, de azért a nagyobbak közé tartozik itthon. Vállalhatónak tűnik idén is.
Info

Balaton Sound

Talán ez a legtrendibb mind közül, és a legdrágább is. A napijegy 12 000 Forint, vagy 48 Euró ha nem vagy madzsar. Viszont akkor nem jársz jól, mert a 48 Euró mégiscsak több mint 12 000. Nem sokkal ugyan, meg külföldinek úgyis mindegy, de hát akkoris kéremszépen! Ugyan lehet hogy mindig is drágább volt Euróban, meg minden más fesztiválnál ez a helyzet, nekem csak most tűnt fel. Vannak itt is jól csengő nevek az arra fogékonyaknak: Underworld (Born Slippy-re mindenki emlékszik ugye? Trainspotting meg minden.), Moby, Kraftwerk. De azért olyan nagyot nem üt a dolog. A sok jó csaj, és a Balaton viszont vonzó lehet.
Info



Hegyalja Fesztivál

Egész jó nevek, tokaji borvidék, jó ár. Nagyjából ennyi a Hegyalja. A Machine Head, Basement Jaxx, Ignite, Faithless. Ezek lesznek a fesztivál legnagyobb nevei.
Info

Azfeszt

Messze van Nyírbátor. Nekem annyira messze, hogy valószínűleg sohasem fogok elmenni. De ez végülis tökmindegy, lesznek jó nevek, a helyszín pedig egy termálfürdő. A néznivalók közül is a néznivalóbbak: Anti-Flag, Toasters, Agnostic Front, Enter Shikari, Flatliners, Volbeat. Meg még pár.
Info



EFOTT

Avagy Egyetemisták és Főiskolások Turisztikaia Találkozója. Nagy múltra visszatekintő feszt, pontosabban 1976 óta vonzza az egyetemistákat, főiskolásokat, és más népeket is persze, egy évene változó helyszínen. Nem a nagy nevű külföldi előadókra építenek, hanem inkább a baráti hangulatra.
Info

Van még


Még néhány szót más fesztiválokról is, csak a rend kedvéért. Itt van rögtön a Fishing On Orfű. Lovasi András nevéhez fűződik az esemény, amit "Az alterfeszt"-ként mutatnak be a szervezők. A zenei felhozatal hasonló lesz a Petőfi Rádióban hallhatóhoz. Viszonylag kevés emberrel, családias hangulatban, idén másodszor. Lesz még SZ.A.R fesztivál is. Félreértés ne essék: Szabadszállási Amatőr Rockfesztivál. A legvonzóbb benne hogy ingyenes. Bizony. A fellépő zenekarok többnyire gyors és agresszív zenét játszanak, az ilyet kedvelőknek pedig lehet bejön a kínálat, és a hangulat. Ha még mindig nem elég: Rockmaraton, SZIN, Campus Fesztivál, na meg még jó pár. A Balatone idén elmarad, de sebaj lesz miből választani idén is. Hajrá!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását