2024. április 29. - Péter

Dalmácia hangja Budapesten

Dalmácia hangja Budapesten címmel ad koncertet vasárnap a József Attila Művelődési Központban Goran Karan, az egyik legnépszerűbb horvát énekes, akit a "spliti vagabundnak" is neveznek ilyen címen megjelent szólólemeze után.
2009. október 9. péntek 10:30 - HírExtra
A dalmát tengerparti hangulatot idéző hangversenyt a budapesti horvát nagykövetség és a XIII. kerületi horvát önkormányzat szervezi. Jelica Pasic Drajko az angyalföldi testület képviseletében az MTI-nek elmondta: Goran Karan nemcsak Horvátországban népszerű, hanem a határon túl élő horvátság körében, így Budapesten is, ahová másodszor jön el.

Az énekes előadásmódja leginkább az olasz Toto Cutugnoéra, a 70-es, 80-as évek népszerű énekesére, a L,italiano, a Serenata előadójáéra emlékeztet. Goran Karan rendkívül népszerű Törökországban is, sokszor fellép Isztambulban és más nagyvárosokban, és az ottani közönség rajongását úgy hálálta meg, hogy megtanult törökül.
Goran Karan Belgrádban született 1964-ben, és a dél-dalmáciai nagy kikötővárosban, Splitben nőtt fel, ma is ott él.

Zenész karrierje népszerű együttesek énekeseként az 1980-as évek elején kezdődött, majd 1997-ben szólóénekes lett, azóta számtalan díjat nyert otthon és külföldön. 2000-ben az Eurosong fesztiválon első díjat kapott. Hat önálló lemeze van, a Vagabundo című a török toplistákon is az élen állt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását