2024. május 12. - Pongrác

A kormányzás végeztével "felgyorsul a lopás"

A Fidesz-KDNP szerint egy oltóanyag-beszerzéssel kapcsolatos közbeszerzés terve azt mutatja: a kormányzás végeztével úgy tűnik, "felgyorsul a lopás".
2010. március 6. szombat 13:21 - HírExtra
A pártszövetség szombati budapesti sajtótájékoztatóján a fideszes Pesti Imre az ügyről szólva kifejtette: a szocialisták kezdeményezték az Országgyűlés egészségügyi bizottsága rendkívüli ülésének összehívását, ahol a 2011 és 2015 közötti időszakra vonatkozó, életkorhoz kötött, kötelező védőoltási rendbe tartozó, illetve életkorhoz kötött, de kötelező védőoltási rendbe nem tartozó oltóanyagok beszerzéséről tárgyalnának.

A politikus szerint a kormány ez alatt az ötéves ciklus alatt mintegy 40 milliárd forintot akar elkölteni, holott semmi sem sürgeti, hogy ezt a közbeszerzést még a választások előtt elindítsa, és győztest hirdessen. Hozzátette azt is, "sebtében készült el az egészségügyi bizottság összehívásának az anyaga", ami miatt nagyon sok pontatlan adat szerepel benne.

Aki ebben részt vesz, asszisztál, "részese ennek a bűncselekménygyanús esetnek" - mondta. Véleménye szerint látható, hogy az MSZP ellenzékbe készül, és a "kapuzárási pánikban" mindent megtesz annak érdekében, hogy az elkövetkező ellenzéki időszakra biztosítsa az anyagi bázisát: "a választás előtt úgy tűnik, mindent el akarnak vinni, szinte talicskával tolják ki a pénzt, ki akarják üríteni a kasszát", lehetetlenné akarják tenni az új kormányzat helyzetét.

Az elmúlt évek nyilvánvalóvá tették, hogy korrupcióval átitatott a magyar közélet és sok kormányzati közbeszerzés; a kormányzás végeztével pedig úgy tűnik: az a tendencia, ami a BKV-nál tapasztalható, néhány közbeszerzésben felgyorsulva jelenik meg - fogalmazott Pesti Imre.

A tájékoztatón a KDNP-s Soltész Miklós közölte: felszólítják a kormányt, álljon el e "szemérmetlen lopás" szándékától, a közbeszerzés kiírásától, és hagyja a következő kabinetre a döntést. A Fidesz-KDNP képviselői nem vesznek részt az egészségügyi bizottság rendkívüli ülésén - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását