2024. április 28. - Valéria

DNS vizsgálat, 20 évre visszamenőleg

Húsz évvel a történtek után DNS-vizsgálattól reméli az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI), hogy fény derül minden idők egyik legjelentősebb festménylopására, és végre megtudják, kik lopták el a Remdrandt- és Vermeer-képeket.
2010. március 6. szombat 14:39 - HírExtra
1990-ben rendőrnek öltözött két férfi sétált ki a bostoni Gardner Múzeumból több festménnyel, köztük három Rembrandt- és egy Vermeer-alkotással. A lopott művek értékét 250-300 millió dollárra becsülték.

A tolvajok eltűntek, a képek soha többé nem bukkantak fel. A Gardner Múzeum a mai napig tartja az ötmillió dolláros nyomravezetői díjat.

Az FBI most abban bízik, hogy a virginiai Quanticóban rendelkezésre álló DNS-vizsgálati technológia áttörést hozhat az ügyben. A nyomozást vezető Geoffrey Kelly a DNS-technológiában elért fejlődés láttán úgy határozott, elküldi a laboratóriumnak a két évtizedes bizonyítékokat, hátha sikerül előrelépni az ügyben - jelentette be az FBI bostoni irodájának egyik különleges ügynöke.

"Az FBI nem közöl részleteket, mert ez egy folyamatban lévő nyomozás, de az ilyen régi esetekben ajánlatos a média segítségével ébren tartani az ügyet" - tette hozzá Gail Marcinkiewicz.

A rablók 81 perc alatt pakolták ki a múzeumot, miután sikerült becsapniuk az őröket és bejutniuk az intézménybe. Ragasztószalaggal megkötözték a biztonságiakat, majd 13 festménnyel elhagyták a helyszínt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását