2024. május 17. - Paszkál

Ismét járhatnak a vonatok

Várhatóan július 10-től ismét járnak vonatok Sárospatak és Sátoraljaújhely között, a két zempléni várost az árvíz miatt május közepe óta vonattal nem lehetett megközelíteni, az ár ugyanis elmosta a pálya egy részét - mondta Hörcsik Richárd (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője, Sárospatak polgármestere szombaton.
2010. június 19. szombat 16:34 - HírExtra
A május 16-i nagy esőzés okozta áradat mintegy 100 millió forintnyi kárt okozott a vasúti pályában, a vonatközlekedést azonnal leállították. A térségben élő 100-120 ezer ember élete vált ezáltal nehezebbé - mondta a sajtótájékoztatón a polgármester.

A teherforgalom szüneteltetése miatt naponta egymillió forint a vesztesége a pálházi Perlit 92 Kft.-nek, az ország egyetlen perlitbányája ugyanis vasúti szállításra rendezkedett be - tette hozzá. Hörcsik Richárd elmondta: a vasúti pálya helyreállítását közbeszerzési pályázaton elnyert cég szombaton ténylegesen átvette a munkaterületet.

Sárospatak, Sátoraljaújhely a vasúti közlekedés ellehetetlenülése miatt messzebb került a fővárostól, hiszen autóbusszal lehetett és lehet elmenni Tolcsva-Olaszlika vasútállomásig, a vonatok pedig onnan járnak Miskolcra, majd Budapestre, és ezáltal a menetidő is lényegesen hosszabb - sorolta a nehézségeket a polgármester.

Hörcsik Richárd elmondta: a térség országgyűlési képviselőjeként határozottan kérte a szakminisztériumot és a MÁV-ot, hogy a lehető leghamarabb kezdjék meg a pálya helyreállítását, a környéken ugyanis olyan hírek terjedtek el, hogy csak július végére, augusztus közepére állhat helyre a vasúti közlekedés.

Kérése megértésre talált, felgyorsult a kárfelmérés, és közbeszerzési eljárással a pálya helyreállítását végző kivitelezőt is kiválasztották - mondta a polgármester, megjegyezve: július 10-től, de reményei szerint talán hamarabb is helyreállhat a vasúti közlekedés a vonalon.
 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását