2024. május 9. - Gergely

Veszélyben az iskola!

Veszélybe került a középiskolából kiesett, hátrányos helyzetű fiatalokat felkaroló Külvárosi Tankör Középiskola működése, ha nem jutnak anyagi támogatáshoz végleg megszűnhet a közel két évtizedes fővárosi intézmény - mondta el Czikora Györgyi iskolavezető szerdán az MTI-nek.
2010. július 28. szerda 10:16 - HírExtra
Az iskolavezető tájékoztatása szerint a működéshez 10 millió forintot kapnak az államtól, ez azonban nem elegendő. A fő problémát az okozza, hogy az eddig rendelkezésre álló pályázati lehetőségek mára teljesen megszűntek.

Czikora Györgyi kiemelte: az általuk végzett szakmai munkáról pozitív visszajelzéseket kaptak, azonban ezt nem sikerült anyagi támogatásra váltani. Gondnak látta a kialakult negatív társadalmi szemléletet is, mint rámutatott: nincs társadalmi értéke az általuk végzett munkának.

Az intézmény honlapja szerint a főváros XV. kerületében működő Külvárosi Tankör a középiskolából magatartási, tanulási és viselkedési problémáik miatt kiesett 16 és 24 év közötti fiatalok oktatását és mentálhigiénés gondozását vállalja, és biztosítja az érettségi bizonyítvány megszerzését.

A tanítás az egyéni haladási ütemnek megfelelően, kiscsoportokban folyik. A fiatalok két-három évet töltenek el az iskolában; ez idő alatt nappali képzésben részesülnek. Az érzelmi, szociális és tanulási problémák megoldásában egyéni segítők állnak a diákok rendelkezésére. Az iskolavezető tájékoztatása szerint a húsz évvel ezelőtt létrejött iskolában negyven diákot oktatnak. Az érettségit szerző diákok mintegy 70 százaléka továbbtanul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását