2024. május 16. - Mózes, Botond

Bringásparadicsom Barcelonában

A barcelonai tengerpart mentén futó bicikliút igazi paradicsom a bringásoknak, és a város más nevezetességei is jól megközelíthetők két keréken.
2010. november 27. szombat 18:30 - HírExtra
Bár a város kerékpármegosztó hálózatát a turisták nem vehetik igénybe, közvetve mégis részesülhetnek előnyeiben, hiszen a Bicing elnevezésű rendszer nagyban hozzájárult a bringázás barcelonai térhódításához. Hatására megnőtt a bicikli népszerűsége, és számos új kerékpárút és -sáv épült, köztük a tengerpart mentén futó szakasz. Ezzel együtt sajnos ma is sok helyen burkolatkövek és sűrű autóforgalom nehezíti a két keréken útra kelők életét.

"Folyamatosan javul a helyzet - fogalmaz Laia Gordi Vila barcelonai újságíró és kerékpáros -, a városvezetés azonban csak utakat épít, azt már nem magyarázzák el az autósoknak, hogy mivel jár a biciklisek jelenléte. Így néha úgy tűnik, hogy mi, bringások inkább problémát jelentünk Barcelonában, mintsem választ a közlekedési és környezetszennyezési gondokra".

A katalán főváros egykor kissé elhanyagolt partszakaszát az 1992-es olimpiára újították fel, s részben ennek köszönhetően vált mára Barcelona az egyik legfelkapottabb turistacélponttá Európában. A partszakaszon végigfutó bicikliút gyönyörű kilátást enged a Földközi-tengerre és a nyüzsgő strandokra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását