2024. május 2. - Zsigmond

Orbán a csepeliek mögé állt

Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány támogatja a csepeli sportélet helyreállítását, ha a XXI. kerületi klub ingatlanvagyonának helyzetét sikerül rendezni.
2010. november 30. kedd 14:49 - HírExtra
Németh Szilárd, Csepel fideszes polgármestere kedden sajtótájékoztatón számolt be a megállapodásról, s hozzátette: a jelenleg egy alapítvány által irányított egyesületnek állami vagy önkormányzati kézbe kell kerülnie ahhoz, hogy a kormány támogatását igénybe tudja venni.

Németh azt is elmondta, az önkormányzat döntött arról, hogy három évig változtatási tilalmat rendel el a Csepel SC ingatlanjaira, továbbá csak sportcélú fejlesztésekhez járul hozzá ezeken a területeken.

"Az előző testület regnálása alatt a Csepel SC Alapítvány 42 millió forintos önkormányzati támogatásban részesült évente, holott korábban 62 milliárdos befektetésről beszéltek, miközben engem, mint sporttanácsnokot vádoltak az utóbbi akadályozásával - fogalmazott a polgármester.

- Kérdem én, miért kell a több tízmillió forintos, közpénzből adott segítség, ha több tízmilliárdos beruházást terveznek?"

Németh bejelentette, hogy a kerület vezetése megvonta a támogatást az alapítványtól, mert ahogy fogalmazott, amíg ő a polgármester, "addig az alapítvány nem fog közpénzeket zsebre tenni."

"2004-ben Podolák György, MSZP-s polgármester felajánlotta az akkorra már jelentős, közel 1,5 milliárd forintos adósságot felhalmozott csepeli klub ingatlanjait az önkormányzatnak - emlékeztetett Németh. - A kerületi vezetés ezeket nem vette át, de átadta egy offshore hátterű cégnek, a Cs-Sziget Investment Kft.-nek. A cég vezetői létrehoztak egy alapítványt, amelynek elnöke Podolák úr lett, de érdekesnek tartom, hogy az alapítói jogokat első és másodfokon sem jegyezték be, aztán valahogy mégis sikerült megoldaniuk ezt a problémát."

A polgármester elmondta, az alapítvány a Csepel SC utódegyesületeinek bérleti díját duplájára emelte, de számára egyértelmű, hogy a megmaradt ingatlanokon - Béke téri sportpálya, kajak-kenu és evezős telep - nem sportcélú beruházásokat akartak végrehajtani. Az egyik területre ráadásul Németh elmondása szerint nyolcmillió eurós jelzálogjog van bejegyezve az egyik kereskedelmi bank javára.

"Ezzel a jelzálog-bejegyzéssel kapcsolatban az ügyészséghez fogok fordulni, számomra ugyanis teljességgel érthetetlen, hogy erre miért volt szükség" - fogalmazott a kerületi vezető.

Németh mindehhez hozzátette, tárgyalásokat kezdeményez a Csepel SC Alapítvánnyal, hogy az ingatlanok minél előbb önkormányzati vagy állami kézbe kerülhessenek, és megkaphassák a miniszterelnök és a kormány által ígért támogatást. 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását